Opinió

Keep calm

L’exemple dels polítics

Ells també pensen a ajudar el país en aquest moment crític abans que en eleccions

Tenim uns polítics exemplars. S’equivoquen de mig a mig aquells que els desqualifiquen a l’engròs per pensar més en ells, els seus partits, els seus hortets i les seves batalletes que en la gent que els vota i a la qual representen. Són humans, cometen errors, com tothom, però no són així. Aquests dies ens demanen que actuem amb seny i disciplina per contenir la pandèmia, perquè ells també ho fan per organitzar de la millor manera la resposta des de les administracions; ens demanen actuar amb responsabilitat per conjurar el risc de rebrots, perquè ells són els primers que pensen actuar amb responsabilitat posant el focus, les energies i el seu talent com a servidors públics al que més importa als ciutadans ara i en els mesos que venen, que és la supervivència.

Els nostres polítics, els de JxCat, ERC, PSC, CeC, CUP, PP i Cs, els del govern i els de l’oposició, els de la presó i els de l’exili, els independentistes i els unionistes, saben de sobres, sense necessitat d’enquestes, que el ciutadà està una mica enfeinat aquestes setmanes mirant per la salut de la seva família, cuidant els seus avis o enterrant els seus morts; intentant arribar a final de mes, conservar la feina o reobrir el negoci; procurant que els seus fills puguin tornar a escola en condicions; mirant, en definitiva, de rescatar les seves vides, inclosos els seus drets i les seves llibertats, del segrest a què estan sotmeses.

Ho saben i saben també que els ciutadans, en aquests moments crítics, no els demanen impossibles, només que els ajudin tant com puguin a recuperar les seves vides amb les eines del govern i del Parlament. Per això van aprovar els nous pressupostos. Per això vetllen perquè Brussel·les i Madrid paguin el que poden i els toca pagar per a la reconstrucció. Per això segur que aparcaran l’ambició de poder, el tacticisme electoral que la gent injustament diu que els obsessiona, i fins i tot la por que el Tribunal Suprem torni a pixar-se en la legitimitat democràtica inhabilitant Quim Torra. Ho faran, perquè en el fons saben que el que cal ara és fer tot el possible per encarrilar la millor sortida possible de la crisi. Si no ho fessin així, no serien els polítics que mereix aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia