Opinió

A la tres

Pandèmia de pandereta

“No és estrany que s’obrin investigacions, però sí que ho és que es facin informes policials agafats amb pinces

Van deixar sortir primer els gossos que els nens, han obert primer els bars que les escoles i han dissenyat corredors per als turistes alemanys abans que els ciutadans autòctons poguem visitar amics o familiars en altres territoris de l’estat. Són només alguns exemples xocants que han acompanyat la centralització de la lluita contra la Covid, més propis d’una pel·lícula de l’Ozores titulada Pandèmia de pandereta que aquest estiu ens podria entretenir als autocinemes, si no fos perquè no té cap gràcia que entre l’Escalada i la Desescalada hàgim patit la Patacada en forma de milers de defuncions. Per això no és estrany que es presentin denúncies i que s’obrin investigacions. Ahir la jutgessa que investiga el 8-M va arxivar provisionalment la causa però en vindran més, de denúncies, als jutjats se’ls gira feina. Si fóssim familiars d’algun d’aquests avis abandonats a les residències a les portes de la mort o haguéssim patit en pròpia pell, primer el contagi fatídic i després l’estada angoixant en una UCI, bé que voldríem aclarir fins a on arriben les responsabilitats dels que se suposava que ens havien de protegir. Això sí, sense confondre errors amb delictes. Res no haurien de patir els investigats si van actuar amb diligència i no van amagar informació sobre aquest virus que segons diuen ara ja circulava des de gener disfressat de grip. El que no ho és gens, de normal, és que la policia judicial elabori i doni validesa a informes agafats amb pinces. I tampoc ho és que alguna mà negra vulgui aprofitar la via judicial per desestabilitzar un govern democràticament sorgit de les urnes. Si ens trobem en el primer escenari, endavant, que la Dama Cega dicti el seu veredicte. Però si n’hi ha de tramposos que ensaliven amb la possibilitat de fer trontollar governs legítims cal deixar-los clar que no s’hi val. I que no se’n sortiran.

Als catalans no és la primera vegada que ens el fan tastar, aquest verí. Hem resistit terrorisme d’estat, corrupció sistèmica i repressions policials més pròpies de Pinochet per permetre que se surtin fàcilment amb la seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia