Opinió

Keep calm

Les clavegueres de la política

L’Estat ha debilitat el lideratge de l’independentisme amb presó, exili i espoli econòmic, però la maquinària de la repressió continua funcionant a ple rendiment perquè no aspira a res més que a imposar a sang i fetge la seva idea d’Espanya. I en aquest objectiu ara és el torn de Laura Borràs, exconsellera de Cultura, cap de files de JxCat a Madrid o, si ho prefereixen, la veu al Congreso de Carles Puigdemont, el president exiliat, el dimoni de Jorge Fernández Díaz i enemic número u de l’espanyolisme. Així doncs, dels autors de “la violència tumultuària” dels manifestants del 20 de setembre del 2017, de les “mirades d’odi” dels votants de l’1-O o dels “murs humans” abraonant-se contra policies “horroritzats”, emana ara una acusació de malversació de fons, falsedat documental i prevaricació quan Borràs era la directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Li retreuen uns contractes per import de 18.000 euros que haurien beneficiat un “amic”. La qüestió és que els Mossos d’Esquadra van investigar el cas i no hi van trobar cap irregularitat susceptible de retret penal. La Sindicatura de Comptes també va investigar la presumpta irregularitat i va concloure que no hi havia cap actuació perseguible administrativament, ni penal. La mateixa diputada va donar la cara des del dia 1 d’aquest afer defensant la seva innocència amb tota mena de detalls i explicacions. Però, oh sorpresa, la jutgessa del cas va decidir que no n’hi havia prou i que necessitava un dels famosos informes de la Guàrdia Civil. I, d’oca a oca..., judici servit en safata a la sala penal del Suprem, amb el fiscal Zaragoza i el jutge Marchena, tota una garantia.

El sí del Congreso al suplicatori estava garantit pel mateix trident que ha impedit investigar la implicació de Felipe González com a “Señor X” dels GAL: PSOE-PP-Vox. El que resulta surrealista i profundament decebedor és que els altres partits independentistes del Congreso, ERC i la CUP, hagin donat més crèdit a la Guàrdia Civil i al fiscal Zaragoza que a la diputada, als Mossos i a la Sindicatura de Comptes, que hagin blanquejat la mateixa conxorxa que va condemnar injustament Junqueras, Forcadell, Romeva, Bassa, Cuixart, Sànchez, Forn, Turull i Rull, que hagin estat incapaços de discrepar com han fet el PNB, Podem i altres diputats espanyols, perquè prefereixen debilitar políticament Laura Borràs i JxCat de cara a l’horitzó electoral a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia