Opinió

De set en set

La llei més hipòcrita

El PSOE ha governat Espanya durant 23 anys de democràcia, però es veu que fins ara no havien trobat el moment de fer-ho: finalment demà passat La Moncloa aprovarà una nova llei de memòria històrica que anul·la les sentències del franquisme i retira els ajuts públics a la Fundació Francisco Franco, entre d’altres mesures. És una de les lleis més hipòcrites que s’han vist en molt temps. Fa només deu dies, destacats membres del PSOE, com Felipe González i Rodríguez Zapatero, escrivien cartes defensant el ministre franquista Rodolfo Martín Villa, cridat a declarar davant la justícia argentina per crims de lesa humanitat. Les cartes de solidaritat amb Martín Villa fan envermellir de vergonya... i de ràbia. Si el PSOE vol reparar de debò les víctimes com diuen que vol fer la nova llei, n’hi hauria prou que no posessin traves a l’única jutgessa del món que s’ha atrevit a fer seure els franquistes al banc dels acusats.

Però el més gros de tot és que aprovaran una llei per reparar les víctimes de la repressió franquista mentre ells són artífexs de la repressió que avui pateixen 2.850 persones per defensar l’autodeterminació de Catalunya. No oblidem que els líders catalans presos fa molt més temps que estan empresonats sota la presidència de Sánchez del que van estar-ho sota la presidència de Rajoy, i en unes condicions més brutals que mai per ordre directa del Tribunal Suprem, que ha utilitzat l’emergència sanitària per vulnerar tots els drets del sistema penitenciari.

Dimarts aprovaran una llei per desfer injustícies de fa 50 anys, però amb mà ferma executen les injustícies d’avui. Van amnistiar els franquistes, però no volen sentir a parlar d’amnistiar els independentistes. És un fet objectiu que la Fiscalia de l’Estat persegueix la dissidència política. I en paraules de Sánchez mateix: “¿De quién depende la Fiscalía?... Pues eso”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia