Opinió

A la tres

Que declari l’ambaixador rus

“El ‘talla i enganxa’ de les interlocutòries de l’operació Volhov és còmic i ridícul, però en realitat és molt preocupant

Si no fos que tot plegat és tan preocupant, i que llegint les interlocutòries de l’operació Volhov passes de la riallada a la indignació, hauríem de demanar que aquesta investigació anés fins al final i que citin a declarar l’ambaixador rus. Perquè llavors el ridícul seria complert. Tots els diaris hauríem d’encartar aquests dies, íntegres, les interlocutòries de l’operació. I s’haurien de fer circular a les escoles, a la classe de literatura. Mare de déu! Deu mil soldats russos cap a Catalunya, protegint la declaració d’independència, fabricant criptomonedes i desestabilitzant l’economia. I què més? Posats a fer, em pregunto per què en el relat no hi han barrejat els nanosatèl·lits que ara vol enlairar Puigneró. Jo no sé què s’havia pres Víctor Terradellas quan parlava d’això, però m’ho pregunto també d’aquells qui al seu darrere li han donat credibilitat, des de la Guàrdia Civil fins al mateix jutge. Em fa l’efecte que Terradellas és al jutjat número 1 el que va Santi Vidal va ser al 13. Vostès les han vist, les interlocutòries? Seria per fer-s’hi un tip de riure, deia, si no fos que hi ha gent detinguda i que ho passarà malament durant temps, ni que tot plegat acabi en res. Si tenien indicis però no proves –els mateixos investigadors admeten que no–, calia el muntatge de dimarts? No els podien citar a declarar i ja està? No. I, són necessaris, tots aquests talla i enganxa de converses? Han llegit el poti-poti que fan? La mà de noms que hi fan sortir encara que no hi tenen res a veure? Per què? A mi em fa l’efecte que transcriure determinats fragments (s’ho han preguntat mai, el que a vostès els podrien fer dir si els enregistren hores i hores de converses parlant amb companys de feina, per exemple?) té una clara intenció. Cal, que a la interlocutòria hi surti si aquest ha dit cul d’olla a Puigdemont, si aquest se’n riu de Bonvehí, i si a un altre l’ha anat a veure o li ha trucat no sé qui? No hi ha res gratuït, en aquest relat. No és només el t’escoltem, i volem que ho sàpigues, sinó la voluntat de sucar-hi pa a veure quines baralles provoquen. És molt preocupant, molt. L’humor de l’ambaixador rus ens ho podria fer més suportable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia