Opinió

Keep calm

Qui presidirà el Parlament?

Veient les enquestes que van sortint aquests dies, podem afirmar que les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya les guanyarà l’independentisme. Després ja veurem si governa o si hi ha un tripartit. Però el més rellevant per a l’anàlisi és que la victòria electoral sembla clara. Això significa que és la repressió qui ha perdut, no el procés. Ha fracassat la repressió i tots aquells que lamentablement miren de blanquejar-la dia sí dia també. Si l’independentisme guanya les eleccions és perquè el procés d’independència és viu i molt lluny d’acabar-se.

Que l’independentisme no hagi assolit els seus objectius no vol dir que les causes que van provocar l’inici del procés d’independència hagin deixat d’existir. L’acte de més de cent personalitats a l’IESE l’any 2007 o l’editorial conjunta de dotze diaris catalans de 2009 segueixen vigents. A la manca de respecte a la nostra identitat nacional i al nostra autogovern, al dèficit fiscal i al dèficit d’infraestructures, en els darrers anys l’Estat espanyol hi ha afegit la manca de diàleg, la violència contra la població el Primer d’Octubre, la repressió, la presó i l’exili. Per tot això, no se m’acut cap motiu per pensar que l’independentisme hagi de perdre suport social. I si va sumant importants victòries judicials internacionals, com la del conseller Lluís Puig la setmana passada davant el Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les, encara menys. El procés continua. Amb l’exili consolidat i una pregunta clau per respondre: Qui presidirà el Parlament? Perquè, després d’un any totalment telemàtic a tots els parlaments d’Europa, cap dels arguments que en teoria impedien la investidura del president Puigdemont són vàlids.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia