Opinió

A la tres

Eleccions el 14-F?

“Em pregunto si no ens estan fent un Illa amb això de les eleccions del 14-F, i si en realitat no tenen ja la decisió presa

Ara tothom parla de l’efecte Illa. I es veu que les enquestes electorals (sobretot, és clar, quan les fa El Periódico) diuen (diuen, diuen, diuen) que el candidat socialista remunta posicions cada dia que passa. No ho sé. Ja es veurà. Per a mi l’efecte Illa de moment és un altre, i és la capacitat de mentir descaradament als periodistes (i no pas fintar la pregunta) quan et pregunten una cosa. Va establir un precedent molt perillós, el ministre/candidat (o el candidat/ministre) mentint-nos davant dels nassos i dient-nos amb aquella contundència que no seria el candidat quan ell ja sabia que sí. Potser és per això, per aquest efecte Illa, que ara desconfio de tot, i que aquests dies em pregunto si no ens estan fent un Illa, amb això de les eleccions del 14-F. El govern ja sap que no es faran? Ja sap que sí? De veritat que a poc més d’un mes de celebrar-se, i amb electors ja fent tràmits per votar, encara no ho saben? Ens diuen la veritat, quan diuen que no ho saben? És cert, com a vegades sembla, que mig govern vol fer-les i l’altre mig és més partidari d’ajornar-les? No ho sé. Ara sento opinions per a tots els gustos. Si fos pels epidemiòlegs, viròlegs, farmacòlegs i tots els òlegs en general, no hi hauria eleccions. Ahir, uns quants òlegs eren a can Basté i van ser contundents. Els òlegs, de fet, ja no eren partidaris de la desescalada de Nadal, però tot i això el govern la va permetre. Ja ho sabia, el govern, l’efecte que tindria sobre el 14-F? O no hi ha hagut efecte Nadal, com deia el secretari general de Salut, que hi afegia que amb les condicions actuals es podrien celebrar les eleccions? La decisió no és menor, a quinze dies de la campanya. Té un pla preparat, el govern, per si hi ha eleccions? I si el té, és com el pla de vacunació aquest que va fallar des del primer dia? Que ja no hagin ni vacunat els membres de les meses com van dir i que ja no hi siguin ni a temps, deu voler dir alguna cosa, no? Què fa el govern? Es miren els uns als altres? Fan informes però no es pronuncien? Ens diuen que ho diran divendres, però a mi em sembla que van tard. O que fa dies que ja ho saben i a alguns ja els està bé. No pas a Iceta, és clar, que ara no se sap ben bé què és.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia