Opinió

A la tres

A Pablo Hasél

“Quin coi de país és, aquest que envia a presó els artistes per delictes d’opinió i que haurà d’acabar detenint un raper?

Benvolgut Pau Rivadulla; benvolgut Pablo Hasél: sé que ho deus estar passant malament, perquè per ferm que un sigui, per més que un tingui clares les seves conviccions, la perspectiva que en els propers dies et detinguin i acabis a presó no és tampoc una situació ni fàcil ni desitjable. L’Audiencia Nacional et va donar deu dies, que s’acaben aquest diumenge, perquè ingressis voluntàriament a la presó per complir la condemna pel delicte d’enaltiment del terrorisme, d’injúries i calúmnies a la monarquia i a la policia que t’atribueixen pel que dius a les lletres de les teves cançons. Dius que no ingressaràs voluntàriament a la presó, i que tampoc t’exiliaràs, i que en tot cas que et vinguin a buscar perquè la vergonya és seva. Ho entenc. Però no voldria despertar-me un dia d’aquests amb la notícia de la teva detenció sense deixar dit que ho trobo injust, exagerat i molts altres adjectius que em passen pel cap. “No fa falta estar d’acord amb mi per veure que això és un atac a la llibertat d’expressió”, deies l’altre dia a Lleida, quan vas comparèixer públicament per dir que no ingressaràs a la presó voluntàriament. Tens raó. A mi no m’agraden, algunes de les lletres de les teves cançons –em passa el mateix amb les de Valtonyc, i també li ho vaig dir–, però d’aquí a anar a la presó hi va un bon tros. Quin coi de país és, aquest que empresona els rapers per les lletres de les seves cançons? No soc monàrquic, i tampoc m’agrada el rap. Probablement moltes de les crítiques que desprenen les teves lletres i algunes de les piulades les comparteixo, tot i que no en comparteixo les formes. Deu ser per això que jo no soc raper. Que et condemnin per injúries a la monarquia, a hores d’ara, sabent el que sabem de la monarquia, em sembla una broma de mal gust. I que aquests darrers quatre anys hàgim sabut de tres condemnes contra rapers –Shahid (La Insurgencia), tu i Valtonyc–, alguna cosa deu voler dir sobre l’Estat en què vivim i també sobre la seva llibertat d’expressió. La llista dels països que posen a la presó artistes per delictes d’opinió i el qualificatiu que reben són de tots coneguts. Ànims, Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia