Opinió

opinió

El despatx del president

El despatx que va ocupar el president Puigdemont al Palau de la Generalitat segueix buit. El darrer president, Quim Torra, no el va utilitzar mai per deferència al seu president legítim. Des de fa més de tres anys al despatx del MHP només hi entra el servei de neteja. Diuen que encara hi ha una americana i una corbata de Puigdemont, papers i llibres. De sempre a la Generalitat hi han planat les paraules del president Tarradellas, que comentava que com que no hi havia “suficient poder” a Catalunya hi havia d’haver “molt de protocol”. Tarradellas ho va practicar fins al final i la seva figura de president era sempre envoltada per distingits protocols i per bones maneres. Només cal veure la conservació del Palau de la plaça de Sant Jaume i la casa dels Canonges, que va ser residència de Tarradellas i família i sovint “refugi” de tots els altres presidents. Quim Torra hi va escriure el seu darrer llibre.

Probablement, més tard d’allò que tocaria el despatx de Puigdemont serà ocupat per Pere Aragonès. No ho farà aquesta setmana. Però el sentit comú apunta que abans d’esgotar el termini dels dos mesos hi haurà un acord in extremis entre ERC i JxCat. Aragonès acabarà ocupant el despatx que havia sigut de Puigdemont i que no va ocupar Quim Torra. Un gest que ferirà sensibilitats, i el nou president haurà d’anar amb peus de plom per combinar la seva obligació amb les sensibilitats dels futurs socis. El despatx de Puigdemont a Palau pot ser un tema menor i simbòlic amb una dosi forta de sensibilitats que les dues formacions porten molt malament. Una majoria del món independentista desitja un acord entre els dos partits per no arribar a situacions lamentables i de curta volada. Caldria esperar més normalitat després d’unes eleccions que han parlat i que porten els dos partits independentistes a haver-se d’entendre en totes les qüestions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia