Opinió

opinió

L’entrada sud de Girona, a pas de puça

L’única cosa a punt d’acabar és un projecte privat, mentre els públics van amb retard

El 16 de març del 2017 Marta Madrenas feia una conferència a la Mercè, coincidint amb el primer aniversari de l’arribada a l’alcaldia de Girona, en què anunciava la seva intenció de presentar-se a les eleccions del 2019 i presentava el seu projecte de ciutat. Un dels principals motius que va donar per continuar va ser que volia que la conversió de la carretera Barcelona en una avinguda fos el seu gran projecte com a alcaldessa i que per a això calia un segon mandat: “És per a un període de sis anys, es faria de mica en mica“, va dir. També en la campanya electoral per les municipals del 2019 hi va haver coincidència absoluta entre tots els partits en la necessitat de dignificar l’entrada sud de la ciutat. La crisi havia truncat l’execució del gran projecte de reurbanització que s’havia elegit per concurs el 2010 (amb cinc blocs d’onze pisos, un parc urbà, un hotel i també tot un passeig amb voreres amples i arbres), i havia deixat la trista imatge de naus abandonades a la part sud del que és l’eix viari central de la capital gironina.

Part d’aquestes naus ja són a terra gràcies a la construcció de la nova Clínica Girona, una obra que avança a bon ritme i que es preveu que s’inauguri a finals d’any. Tot i la Covid-19, s’obrirà el 2021 com es preveia. En la resta del sector, però, hi ha hagut pocs moviments. Les altres naus segueixen dempeus, no se sap res públicament d’inversors que puguin estar interessats a fer els grans blocs de pisos ni l’hotel a què, seguint el projecte del 2010, estan reservades les parcel·les en el planejament. El més preocupant, però, segurament és la lentitud amb què avancen els dos projectes públics que s’han anunciat per a la zona: l’institut Ermessenda (a l’antiga fàbrica Simon) i la Casa de la Tecnologia (al xalet Soler). El primer s’havia previst obrir-lo inicialment el curs 2019/20 i encara ara falta una obra d’enderroc del consistori perquè es pugui cedir a Educació perquè el després el departament hi faci l’adequació per al nou institut. El segon també es va anunciar per finals del 2019 i encara se n’ha de fer el projecte (que l’Ajuntament va delegar fa uns mesos al Consell Comarcal). Som, doncs, ja a la meitat del segon mandat de Madrenas i l’única cosa que està a punt d’acabar és un projecte privat, mentre els públics avancen amb retard i a pas de puça, com passa sovint amb les administracions. Això hauria de fer reflexionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia