Opinió

opinió

‘Polles’ i destrals

A Girona emergeixen diverses iniciatives comercials

Molt abans del malson de la pandèmia que ens ha sacsejat, el sociòleg d’origen polonès Zygmunt Bauman va posar en circulació una de les definicions més sòlides de la societat contemporània amb un terme que justament n’evoca la manca de solidesa: la societat líquida. La vida líquida, efímera, mutable és una successió de nous començaments en un marc d’incertesa constant. Un dels molts efectes que va portar el virus corcó va ser el tancament d’un piló de negocis que pensàvem consolidats. Els locals buits amb rètols de lloguer van omplir ingents converses quotidianes i generosos espais als mitjans de comunicació. Ara estem en una tímida efervescència de nous començaments i a Girona emergeixen diverses iniciatives comercials. A la cantonada de davant l’escola Eiximenis, per exemple, hi ha La Carmanyola, dedicada a menjars per emportar; i al carrer del Nord els propietaris del Croak’s acaben d’obrir el restaurant de tall italià Buffala, que ja té recorregut fet a l’Escala.

Però hi ha dos llocs que criden especialment l’atenció. L’un ja està en funcionament al carrer Francesc Eiximenis, el Girona Axe Throwing, que ofereix alliberament d’estrès, treure el viking que tots portem a dins i diversió assegurada a còpia de llançar destrals a unes dianes de fusta. Per preservar la seguretat de la gent del voltant i del mateix jugador, uns monitors t’ensenyen a llançar com un veritable mohicà amb destrals de diferents tipus, des de la guipuscoana fins al tomahawk. Una amiga que ja ho ha provat jura haver tastat la felicitat amb aquesta activitat salvatge basada en una destral, que és prou divertit que en anglès es digui axe. L’altre negoci que està a punt d’arrencar al carrer Santa Clara és La Pollería, així amb accent, i arriba a Girona, com el llançament de destrals, amb l’aval d’una molt bona acollida a Barcelona. Descobreixo el local fent un passeig amb la meva mare, que es pensa que vendran pollastres a l’ast fins que li assenyalo el penis que centra el logotip. A La Pollería asseguren que revolucionaran Girona i repartiran felicitat per tota la ciutat amb unes gofres amb forma de penis (pollofres) o de vulva (xotxofres). Amb una ullada al seu Instagram detecto que és bàsic que la cosa regalimi, i amb aquest degoteig de felicitat no puc evitar pensar en la liquiditat de Bauman.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia