Articles

A pams

Fluïdesa

Els tests d'estrès o proves de resistència del sector financer duts a terme per la Comissió Europea han deixat malament algunes entitats espanyoles. Les caixes catalanes no n'han sortit gens airoses. Les que són menys sòlides hauran de rebre més injeccions de diners del Fons de Reestructuració Bancària Ordenada (FROB). Tothom confia que, a partir d'ara, amb les coses una mica més clares, el diner fluirà millor, i les famílies, les empreses, els ajuntaments i la Generalitat (que està patint molt i molt financerament parlant) podran disposar de diners a crèdit. Tant de bo sigui així. És molt important.

FROB

Que algunes caixes continuïn estant malament no treu que el FROB, com he escrit altres cops en aquest mateix diari, sigui una operació dissenyada per desballestar el nostre sistema de caixes. Aquest objectiu en bona part l'han aconseguit. Només cal repassar quin era el paisatge abans i després de la batalla. Per cert, el FROB, portat pel govern de la Generalitat al Tribunal Constitucional, suposa una invasió flagrant de les competències catalanes per part de l'Estat.

Caixa Catalunya

Caixa Catalunya, controlada des de sempre pel PSC i ara agermanada amb Tarragona i Manresa (Diada), és la que en els tests d'estrès ha obtingut pitjors resultats de totes les entitats de l'Estat analitzades. Necessitarà una aportació de 1.032 milions d'euros, que no és poc. Potser algú hauria de donar la cara i també algunes explicacions d'aquest desgavell, no?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia