Articles

Trossos

Toros

Avui el Parlament de Catalunya viurà un dels moments de més atenció mediàtica de la seva història recent. La votació en aquest ple de la possible prohibició dels toros atraurà l'atenció apassionada de molts mitjans i de molts sectors. Certament, es discuteixen al Parlament moltes coses més transcendents que provoquen menys curiositat. Però no és estrany ni gratuït que sigui precisament aquest debat el que atregui l'atenció.

Interessos

Curiosament, aquest debat l'han escalfat també sectors i mitjans que s'han passat anys pontificant sobre “les coses que de veritat interessen a la gent”. Ens deien que els debats simbòlics, identitaris, emocionals, no interessen a ningú, i són només una manera de distreure l'atenció dels veritables problemes de fons, sempre econòmics i vinculats als interessos. Doncs ara resulta que aquest debat dels toros, absolutament emocional, sí que interessa.

Sentiments

A la gent li interessa l'economia, l'atur i els peatges. Però no ens movem només per interessos, també per sentiments. I els símbols, les identitats, les adscripcions, tenen a veure amb els sentiments. El debat dels toros apassiona perquè implica sentimentalment moltes persones, a favor i en contra. Ens deien que la política s'havia de preocupar només dels interessos i que els catalanistes apel·làvem massa als sentiments. Potser la política també ha de parlar dels sentiments. I tothom hi apel·la quan li toquen els seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.