Opinió

De set en set

Hasél, Valtònyc i la fiscalia

Avui Pablo Hasél segueix a la presó i Valtònyc segueix a l’exili per haver dit veritats no gaire allunyades de les afirmacions de la interlocutòria que la fiscalia del Tribunal Suprem ha enviat a Suïssa sobre el rei emèrit. Hasél titllava Joan Carles I i la família reial de “paràsits”, “mafiosos” i “banda criminal”, i Valtònyc és l’autor de la cèlebre frase “Los borbones son unos ladrones”, expressions considerades per la justícia espanyola injúries a la corona. La mateixa justícia que ha posat negre sobre blanc en un paper oficial que hi ha “indicis de criminalitat” en l’actuació del rei emèrit per haver fet de comissionista il·legal.

Les acusacions de la fiscalia no sorprenen ningú, el que sorprèn és que una instància judicial espanyola per fi s’hagi atrevit a escriure-ho; l’escàndol és tan gran que ja no es pot tapar més. Ara veurem en què queda. De moment la fiscalia encara no ha decidit si citarà el rei emèrit com a investigat perquè pugui declarar davant d’un jutge.

Francament, no m’imagino Joan Carles seient al banc dels acusats de la justícia espanyola. L’Estat ha suspès tantes vegades les assignatures d’igualtat davant la llei, separació de poders, transparència i cultura democràtica en general que sembla impossible que un dia pugui arribar a jutjar el rei emèrit. Perquè és la mateixa justícia que blinda que es posin noms franquistes als carrers de Madrid, com ara el del fundador de la legió espanyola, el general Millán Astray. En un temps rècord hauria de superar el franquisme i jutjar el símbol de la Transició. Costa d’imaginar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia