Opinió

L'apassionant món dels toros

Aquests dies he quedat sorprès de la quantitat de gent, d'aquests que si els hagués d'etiquetar els posaria a la carpeta de catalanistes, que ha defensat aferrissadament els toros. Res a dir. Sobre aficions i gustos, ja se sap. És una qüestió que té similituds amb les coses de l'amor, que diuen que és cec. El que no acabo d'entendre és que aquests aficionats taurins que formarien part del respetable en llenguatge taurí, qüestionin les institucions catalanes i el procés democràtic que ha portar a modificar la llei de protecció dels animals a Catalunya.

El procés ha estat impecable i un exemple de democràcia participativa. Unes entitats i milers de ciutadans catalans van presentar al Parlament una iniciativa legislativa popular, complint tots els requisits exigits per la llei, i la cambra catalana va debatre i aprovar de manera exemplar la proposta. Ha estat una de les poques ocasions en què una majoria de diputats del Parlament català s'han pogut expressar lliurement, sense haver-se de sotmetre a disciplines de vot ni a consignes de partit. Repeteixo, tot plegat ha estat un exercici democràtic, que dissortadament és només una excepció en el funcionament normal de la política catalana. Llàstima!

La finalitat era la protecció dels animals, com a qualsevol país civilitzat. Finalment gràcies a les crítiques i a la instrumentalització política que s'ha fet de tot plegat, uns per atacar les institucions catalanes, altres encara no sé ben bé per què, han aconseguit més del que van aconseguir un milió i mig de catalans en la manifestació marcadament sobiranista del 10-J.

La internacionalització del descontentament de Catalunya amb l'Estat espanyol va tenir ressò arreu del món a partir de la prohibició de les curses de braus. La divisió entre Catalunya i Espanya es va reflectir en la majoria dels diaris estrangers, que destacant per damunt de tot la prohibició dels toros, aprofitaven per recordar la sentència del Constitucional retallant l'Estatut i el descontentament del poble català pel tracte que rep de les institucions de l'Estat.

No he fet campanya contra els toros, però benvinguda sigui la prohibició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.