Opinió

opinió

A cinc dies del 23-J

És un clàssic de les campanyes electorals que la primera setmana vagi a davant un dels candidats amb possibilitats de guanyar i la segona setmana, l’altre candidat amb possibilitats. Enquestes, cara a cara de La Sexta i sensacions diverses indiquen que la primera setmana l’ha guanyada Feijóo. Queden cinc dies, i Pedro Sánchez escurça distàncies. Caldrà esperar a diumenge. El gruix de la campanya s’ha fet a la televisió. El cara a cara Sánchez-Feijóo el va guanyar bàsicament el gallec. Si no hi ha canvis de darrera hora, Feijóo perdrà l’oportunitat en no voler participar, demà a la nit, en el debat de la televisió pública amb Sánchez (PSOE), Yolanda Díaz (Sumar) i Santiago Abascal (Vox). Una oportunitat que deixa perdre a favor d’Abascal, que capitalitzarà la dreta espanyola i blanquejarà l’extrema dreta davant l’esquerra progressista. No es d’esperar que Sánchez i Díaz es barallin públicament. Ambdós, contràriament al PP i Vox, diuen clarament que a partir del 23-J volen governar junts com han fet en la darrera legislatura.

La primera setmana de campanya l’ha guanyat Feijóo, i en la segona Sánchez porta la davantera. El resultat, diumenge. És evident que un o altre guanyarà les eleccions, i llavors vindran els pactes amb les opcions conegudes i la citada i gens probable coalició PSOE/PP. Tal com va la campanya, plena de retrets, s’haurà d’estar alerta perquè és possible que ni l’un ni l’altre vulgui acceptar la derrota. En aquest sentit crec que tindrà més mal perdre Feijóo, perquè des de fa dies anuncia, a qui el vol escoltar, que va a davant, que ha guanyat les eleccions del 23-J i que d’aquí a uns dies s’haurà instal·lat a La Moncloa. Aquest fet és un retrocés democràtic que dissortadament s’ha començat a estendre en la nostra societat. Perdre i afirmar que s’ha guanyat. Només queden cinc dies d’una campanya que és atípica, perquè són en ple estiu i després d’unes municipals que han capgirat el mapa polític. La dita assegura que mai ningú convoca unes eleccions per perdre-les. Fet que ha quedat demostrat en la història política que no acaba de ser del tot veritat. Sánchez i el PSOE ho estan provant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia