Opinió

El cinquè congènere

En un fòrum acadèmic on es busca el diàleg i l’entesa, tots els punts de vista són benvinguts

Congènere és el significatiu nom d’un congrés internacional que s’organitza des de la Universitat de Girona i que s’ocupa de fer visibles les recerques amb perspectiva de gènere. Siguin de l’àmbit que siguin, aquest espai de reflexió i diàleg es caracteritza perquè porta fins a Girona persones rellevants que en països llunyans (o propers) estudien i promouen activitats que busquen igualar les mirades per entendre’ns millor.

El congrés, que ahir es va acabar, ha tornat a sortir al carrer per fer possible que la ciutadania gaudís de concerts, taules rodones i cinema sobre el tema.

Organitzar un congrés internacional amb transferència a la ciutadana no és una tasca senzilla i encara menys quan l’equip que ha de fer-ho no va sobrat de braços ni de suports. Sovint, ni tan sols la tossuderia dels que creuen, dels qui creiem, que cal fer pedagogia de les mirades acaba aconseguint una reflexió profunda entre les persones. Per això ens ha astorat que alguna persona s’hagi dedicat a malmetre amb guixades insultants els plafons informatius que diferents institucions feministes havien cedit al congrés per il·lustrar l’entrada al recinte de l’esdeveniment.

En un fòrum acadèmic on es busca el diàleg i l’entesa, tots els punts de vista són benvinguts, i les crítiques constructives també, ja que sempre han tingut un lloc en els currículums i en les aventures acadèmiques. Però algú, amagant-se, en lloc de tenir la valentia d’accedir al debat i expressar una opinió diferent en un entorn dialogant, va preferir guixar i embrutar els plafons. Siguem clars, una cosa és una crítica constructiva i una altra és vandalisme. En un paràgraf del plafó dedicat a la “Discriminació per raó de sexe i gènere”, van escriure: “Els homes fan les pitjors feines (mineria, construcció, manteniment elèctric, etc.)”. Només es mereixien una resposta com la que algú els va deixar (no calia que també fos escrita al mateix plafó): “La meva mare renta WC a les 4:00 de la matinada i després renta els calçotets al pare”.

Ho veieu, com calen molts Congèneres?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia