Opinió

Gastronomia artística

La ciutat de Girona, i les comarques gironines en el seu conjunt, destaquen per un gran dinamisme culinari

L’emprenedoria és un gran actiu a les comarques de Girona, i ho demostra la llarga llista d’iniciatives que es posen en funcionament cada any. Dos dels darrers projectes que s’han posat en marxa i que estic convençuda que seran d’èxit són el nou BionBo, un club transversal que ha agafat el relleu del restaurant que portava el mateix nom, i el Cuit Gastrobar, un espai familiar amb una oferta de cuina d’autor innovadora, que s’ha obert al local del carrer del Carme número 75 on hi havia l’antic espai del BionBo. Des del mateix carrer del Carme de Girona, en un local del número 57, el nou BionBo ha sumat la cultura i l’art a l’oferta gastronòmica i ofereix experiències amb menús diversos; visites al mercat; tallers de cuina; espais de creació; guies pràctiques sobre com alimentar-nos i experiències personalitzades que no deixen indiferent. El xef Xavier Aguado, amb una llarga trajectòria, n’és l’artífex.

Cuit Gastrobar, sota el guiatge del xef Enric Agustí, ofereix una cuina innovadora, amb ingredients selectes i combinacions pròpies, que fa que l’estrena dels primers dies hagi obert, a molts dels que ja ho han provat, les ganes de repetir. Enric Agustí, amb una llarga experiència en restaurants de renom, s’ha instal·lat fa uns mesos a Girona per aportar el seu gran talent a la ciutat. Dstacarte, una empresa de grafits professional, creada per un jove emprenedor gironí, s’ha fet càrrec de la decoració exterior i interior dels locals i tot plegat convida a entrar-hi i a valorar en directe el que s’hi cou a dins. Iniciatives com aquestes situen les comarques de Girona com a referents i a primera línia de la gastronomia. La ciutat de Girona, i les comarques gironines en el seu conjunt, destaquen per un gran dinamisme culinari, basat en la combinació de cuina tradicional i d’avantguarda, i amb una extensa oferta, a la qual se sumen ara les noves iniciatives que s’han posat en marxa. Ser emprenedor no és gens fàcil, i per aquest motiu cal felicitar totes les persones que tenen el coratge de posar en marxa projectes imaginatius i que aporten valor afegit i llocs de treball. També cal demanar més facilitats a les administracions i governs per poder engegar empreses i fer-les créixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia