Opinió

Lletra petita

Deu cops més pluja

“L’olor de moll acompanya la caminada tranquil·la entre basses, deixant les sabates brutes d’un fang que no sabíem que podíem arribar a enyorar tant

Diumenge al matí, després d’un dissabte plujós, el sol banya les Gavarres i la seva calidesa aixeca humitat del terra, creant una atmosfera de conte de fades per camins i boscos. Un matí amb el cor partit entre l’alegria que faci bon temps en cap de setmana –una condició meteorològica que anima la gent a sortir fora, com ho demostren els grups de ciclistes, corredors, passejants de gossos i caminants que coincidim per corriols– i la preocupació perquè la pluja no hagi durat més. Des del poble es veuen les muntanyes nevades al fons, reflectint el sol i també l’esperança que amb el desgel omplirem una miqueta el rebost de l’aigua. L’olor de moll acompanya la caminada tranquil·la, deixant les sabates brutes d’un fang que no sabíem que podíem arribar a enyorar tant. En aquesta sequera m’han fet molta llàstima les criatures que feia mesos que no podien calçar-se botes d’aigua i saltar a les basses amb la despreocupació infantil de viure només el moment precís, l’instant d’un xipolleig acompanyat de felicitat.

La presència humana no fa callar els ocells matiners que podrien estar conversant entre ells. Per sobre dels xiulets i les piulades destaca una fressa més estranya, un so repetitiu i gairebé mecànic que en la meva ignorància ornitològica només em porta al cap un dels dinosaures de la pel·lícula Jurassic Park, crec que el velociraptor. Descartat, per motius obvis, que l’autor de la misteriosa fressa sigui cap animal extint, decideixo descarregar-me una aplicació al mòbil d’aquestes que identifiquen els ocells. Quan la tinc en marxa l’ocell en qüestió ha quedat mut, però quedo meravellada amb el recull d’espècies que he enregistrat en només dos minuts de gravació. Dotze en total, algunes d’elles identificades com a poc comunes. No sé exactament quins són els seus noms perquè l’aplicació és en anglès. A casa, mentre busco si n’existeix una de semblant en català que em permeti identificar l’ocell velociraptor, em trobo la notícia que per resoldre la sequera necessitem com a mínim deu episodis de pluja com els de la setmana passada. Esperem que hi siguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia