Opinió

DE SET EN SET

El Sant Pare

Que el Papa digui alguna cosa en català no vol dir que res hagi canviat per bé

El papa Benet XVI visita l'Estat espanyol i dins d'aquesta visita vindrà a la ciutat de Barcelona. I em sembla molt bé, perquè sempre és bo per a la ciutat i per al país que vingui un líder mundial a casa nostra pel que representa. I no s'ha d'oblidar que la visita del cap espiritual de l'Església catòlica i també cap de l'Estat del Vaticà, sempre influent des del punt de vista diplomàtic, atraurà una part de l'atenció mundial, almenys de la mateixa manera que altres esdeveniments polítics o esportius que se celebren al país. Per tant em sembla adequat que les nostres autoritats el rebin i que es preparin per a una important allau de gent que voldrà veure el líder religiós, tot i els inconvenients que portarà la seva visita, especialment als veïns més propers a la Sagrada Família. De fet, des d'un punt de vista de promoció, és el millor que li podia passar a l'obra de Gaudí, una empenta a fer conèixer encara més Barcelona i Catalunya a un determinat tipus de visitants que és el que interessa atraure.

Personalitats del nostre país han fet un anunci a la premsa italiana per donar-li la benvinguda. També em sembla bé. I sembla que farà un gest i adreçarà algunes paraules en català. S'agraeix. Les altres seran en castellà, segur. Doncs bé, gràcies per l'atenció. Però d'aquí a veure batalles guanyades és fer-ne un gran massa. Recorden la gran decepció amb la visita de Joan Pau II, l'anterior Papa? “No ens estimen”, li va dir llavors Marta Ferrusola al president Pujol. Doncs això, no es creguin els escolanets que s'apunten medalles ni pensin que res no ha canviat per bé. Estem sols davant el Poder i el poder, a l'estat, està a Madrid, com el nunci i els que controlen la cartera. Els sicaris del poder, en castellà, això sí, ens faran creure que anem per bon camí. No se'ls creguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.