Articles

Trossos

Absències

El novembre del 2005, una delegació catalana organitzada per l'Òmnium vam anar a Madrid en suport de l'Estatut sortit del Parlament. Esperàvem trobar-nos allà la presència i el suport de personalitats cíviques espanyoles que crèiem sensibles a la reivindicació catalana. No va venir gairebé ningú. A qui esperàvem? Doncs més o menys els qui ara han firmat un manifest de suport a Iniciativa en les eleccions catalanes. No hi van ser.

Presències

Ara, aquests sectors intel·lectuals i artístics que havien explicitat el suport al PSOE contra el PP, donen suport a Iniciativa, com a advertiment al PSOE. Però Iniciativa és també un partit catalanista: participa de l'agenda de reivindicacions catalanistes, a les quals els firmants actuals no van voler donar cap suport quan eren sotmeses a atacs molt durs per part de l'espanyolisme polític. Estan d'acord ara amb aquestes reivindicacions? Per què van callar llavors?

Eixos

Quan la confrontació democràtica és entre catalans –i a ells ni els va ni els ve–, ho interpreten com un xoc entre dretes i esquerres i s'hi apunten amb entusiasme. Quan és una confrontació entre catalanisme i espanyolisme, en què ells són part involucrada, s'amaguen sota les pedres. No donen suport a tot allò que Iniciativa diu i representa. Només a un tros. El que els convé. El que no els implica. Davant de l'altre, del que té a veure amb la qüestió nacional, com si sentissin ploure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.