Opinió

Laterals

Com era d'esperar, el debat sobre els laterals de l'autopista del Maresme, que s'havia tancat per decret, s'ha reobert. El Departament de Política Territorial, amb una celeritat admirable, havia tirat endavant el projecte sense el consens necessari de la comarca i el resultat previsible ha estat una allau d'al·legacions que tot fa esperar que aturi el projecte. Diversos han estat els intents de donar solució als problemes endèmics d'una via de comunicació fonamental per a la comarca com és la Nacional II perennement congestionada, que travessa un munt de poblacions costaneres i que és una font de molèsties constant.

En una comarca tan densificada com és el Maresme, amb una geografia condicionada per la Serralada Litoral, tan propera al mar, en què s'hi encaixonen la via del tren, la carretera Nacional II i l'autopista del Maresme, afegir-hi ara, a més a més, uns laterals de dos carrils per banda al costat de l'autopista perquè faci les funcions de carretera nacional és una temeritat, per no dir una animalada. Cal ser realistes i apostar pel sentit comú. I és precisament aquest sentit comú el que apunta que la solució lògica seria el rescat d'una autopista que la comarca fa més de cinquanta anys llargs que sufraga. Però molt em temo que en aquest afer, tant socialistes com convergents estan d'acord... amb les constructores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.