Opinió

PLAÇA MAJOR

Referents parlamentaris

El Parlament és més propi d'un país normal que no d'un estat que no sap on navega

En un país normal, els poders polítics donen exemple als ciutadans. En un país normal, com Catalunya, és lògic que una de les primeres decisions de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, hagi estat retallar el pressupost de la cambra 6,2 milions d'euros i retornar al govern 6 milions d'euros més. El Parlament de Catalunya torna a posar-se a l'avantguarda política amb aquesta decisió, igualment com ho ha estat a l'hora de plantejar programes educatius o ser una de les cambres més journalist friendly que hi ha a Europa.

No era lògic que en un moment de crisi el Parlament no marqués el ritme dels esdeveniments, igualment com ha fet el govern, que preveu un 10% de retallada de la despesa efectiva de la Generalitat. Una ciutadania que té problemes per arribar a final de mes potser no es dedicarà a analitzar amb lupa les despeses de la cambra catalana, però sí que quan un s'hi para a pensar pot veure que 16 vehicules oficials, la construcció d'un nou edifici de 16.000 metres quadrats darrere de l'actual o certes despeses de representació poden ser clarament prescindibles en la conjuntura que hi ha avui en dia. Massa que s'ha parlat del cotxe tunning del president Benach, mentre hi havia qui havia de negociar indemnitzacions i ERO!

El Parlament clava un cop de puny sobre la taula en matèria econòmica i es presenta també com un ferm defensor per promoure la igualtat d'oportunitats per als discapacitats. Per primera vegada, a l'hemicicle hi haurà un diputat invident i un altre que ha d'anar amb cadira de rodes –curiosament tots dos de CiU–, i que ben segur es convertiran en una veu autoritzada i ferma per la defensa dels interessos d'ambdós col·lectius. Caldrà veure com aprofiten la seva expertesa la resta de companys, però s'alça una oportunitat d'or perquè des del Parlament es prenguin decisions avantguardistes en aquesta matèria. Sí, el Parlament català és més propi d'un país normal que no d'un estat que no sap cap a on navega. Un país on els seus polítics fan un esforç per entendre els més desafavorits i que dóna veu a aquells qui durant molt de temps no tenien accés a certes esferes de poder. Coses d'un país normal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.