Opinió

PLAÇA MAJOR

Fins i tot Pujol

Alguna cosa deu passar quan els partidaris de la independència són cada cop més nombrosos però al Parlament la presència independentista és menor

Fa pocs dies, Jordi Pujol va dir que, tenint en compte la feina que ha fet el Constitucional, l'única alternativa que Catalunya té és la independència. En aquesta Espanya cada vegada més intolerant i imperialista, els catalans no hi tenim lloc. Pujol se suma, així, al cada cop més nombrós grup de polítics catalans que, després d'haver treballat dins el marc autonòmic quan estaven en actiu, ara donen la raó als qui fa temps havíem dit que Catalunya no té viabilitat dins una Espanya que mai no ens ha volgut entendre.

L'independentisme creix, com a mínim sociològicament. Cada cop hi ha més catalans que tenen clar que la nostra nació necessita un estat propi, un estat que defensi els nostres drets i interessos, un estat que doni suport als seus ciutadans en aquests moments de crisi, no pas un estat que ens negui el que ens fa falta per ser un país normal, que ens privi de drets fonamentals, que ens imposi lleis que ens perjudiquen i que ens espoliï econòmicament com si fóssim una colònia.

Cada cop, doncs, som més els partidaris de la independència, ja siguin polítics o expolítics il·lustres o gent del carrer, però això no es tradueix a les urnes, ja ho vam veure el 28-N. Alguna cosa deu passar quan els partidaris de la independència són cada cop més nombrosos però la presència independentista és menor al Parlament.

Per tant, els que tenim clar que l'única solució als dèficits de Catalunya és la independència hem d'intentar esmenar els errors que hem comès en el passat i que ens han fet retrocedir electoralment, i la principal equivocació que hem comès vers aquells que ens haurien volgut fer confiança i que finalment van triar una opció diferent és la manca d'unitat, la falta d'entesa, una mancança que els ciutadans de Catalunya no van entendre. En properes conteses electorals no podem tornar a ensopegar amb la mateixa pedra i hem de prioritzar el pacte, l'acord i la confluència amb aquells amb qui compartim objectius. Tan sols des de la suma assolirem les fites polítiques que un nombre cada vegada més nombrós de catalanes i catalans s'han fet seves.

Els acords dels últims dies en l'àmbit municipal indiquen que Reagrupament ha après la lliçó.

Reagrupament Independentista



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.