Opinió

DE SET EN SET

Catalunya és culpable

L'ofensiva és brutal i el que diu Aznar ho pensen molts de totes bandes

En saben molt i, de fet, ja han aconseguit els seus propòsits. Ara resulta que el problema econòmic de l'Estat espanyol és culpa de les autonomies i, és clar, quan es parla d'autonomies es parla de Catalunya. Ja ho ha beneït fins i tot el Financial Times: el gran problema econòmic de l'Estat és Catalunya i podríem treure la paraula econòmic perquè els que mouen els fils el que volen és que quedi clar que Catalunya és el gran problema d'Espanya. I mira que ho tindrien fàcil, però no, hi ha la sacrosanta unidad que passa per damunt de tot.

És ben curiós. Que la caixa de la Generalitat està buida ja ho proclama fins i tot Oriol Pujol, i que es necessiten diners per anar tirant, també. Però com que es veu que cal el permís de Madrid (m'han de permetre Madrid com a sinònim de centralisme) per demanar-los, es veu que es faran pregar i encara ens faran el favor de permetre que continuem subsistint. L'ofensiva és brutal i ens quedem amb Aznar perquè fa ràbia i diu el que pensa sense embuts, però cal anar amb compte i pensar que n'hi ha molts a totes bandes que pensen com Aznar però són més subtils. Han decidit que ja n'hi ha prou i aprofiten les vaques magres per tallar les legítimes aspiracions d'autogovern de qui sempre l'ha volgut: Catalunya. La jugada de les caixes n'és un exemple.

Pujol, gat vell, va parlar de la independència com a alternativa però sobretot com a fórmula negociadora. Mas té cartes per jugar i les farà servir, però mentrestant anem perdem llençols a cada bugada i no només estem fotuts sinó que diuen que tenim la culpa que els altres ho estiguin. Vergonyós! Si no tinguéssim 22.000 milions anuals de dèficit, això no seria així. Se'ls emporten i encara ens culpen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.