Opinió

PLAÇA MAJOR

Ni per 3,3 milions

Comprometre la imatge del Barça amb una campanya conjunta amb el Real Madrid per promocionar Espanya no seria acceptat

La força del futbol per poder atraure les masses (o alienar-les) és tan gran que ni el govern espanyol no n'ha pogut quedar al marge. Però, més enllà dels èxits de la selecció de futbol o la de bàsquet, la subvenció del Ministeri d'Indústria, l'Ajuntament i la Comunitat de Madrid al club del Santiago Bernabeu (3,3 milions d'euros) per promocionar la imatge del país i la de la capital arreu, ha aixecat polsinera. Alguns ja recorden aquella famosa frase de l'equipo del gobierno que tant va beneficiar els blancs durant els anys obscurs del franquisme; d'altres es van afanyar a apuntar que fa un any la junta de Joan Laporta també va tenir una oferta similar per vincular el Barça a una campanya internacional de branding per Espanya, però la van rebutjar. Només faltaria!

Malgrat l'esperpèntic espectacle que últimament dóna en Jan cada vegada que vol fer de polític –i la poca credibilitat que acabarà tenint fent les coses a batzegades–, el felicito per haver rebutjat aquella suposada oferta i no comprometre la imatge del club amb Espanya. La història no ens ho perdonaria perquè, tot i que el Barça és el club més universal –Manuel Campo Vidal explicava fa pocs dies a la UVic que viatjant per Àfrica es veuen quatre samarretes del Barça per cada una del Madrid–, aquesta universalitat s'ha de comprometre amb la promoció de la catalanitat. Una i l'altra van agafades de la mà; són indissociables perquè la història del club ho ha presentat així.

Sociològicament parlant, però, m'agradaria saber què n'opinen la resta de culés d'Espanya. S'afegirien ells a la campanya del ministeri si l'hi oferissin a Rosell? Per una banda, trobaria lògic que ho veiessin com una oportunitat, una manera de reforçar la importància del Barça al món; per l'altra, estic segur que comprometre la imatge del Barça amb una campanya conjunta amb el Real Madrid per promocionar Espanya no seria tan acceptat com sembla. Massa antipaties, massa antagonisme, massa anys de rivalitat per unir-ho uns pocs milions d'euros. I més, quan els culés de Salamanca, Madrid o Sevilla ja tenen el referent de la selecció, on l'estil Barça va deixar-hi empremta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.