Opinió

Fukushima

Després del que està passant a Fukushima, jo em pensava que tots els arguments a favor de l'energia nuclear haurien quedat en suspens. Bàsicament, aquells tòpics tan gastats que diuen que l'energia nuclear és una energia neta, segura, barata i sense alternativa. Jo em pensava que veure com els diversos reactors nuclears de Fukushima saltaven per l'aire com si fossin bombes de Sant Joan; els morts que ja s'ha cobrat la central; les emissions radioactives; els costos multimilionaris que tindrà descontaminar tota la zona afectada i, sobretot, l'exclusió, per efectes de la radiació, de qualsevol mena de vida o activitat humana pels voltants de Fukushima per anys i panys –això sí que no té alternativa–, faria prudentment reflexionar sobre els perills evidents i tangibles de l'energia nuclear.

Per això vaig quedar atònit de sentir la presidenta del Fòrum Nuclear, associació que agrupa les empreses que es reparteixen el suculent pastís nuclear a costa nostra, dir rucades de la mena que el terratrèmol i el tsunami del Japó havien demostrat la seguretat de l'energia nuclear (encara bo!). Per afegir-hi tot seguit que no hi havia motius per al pànic després de les reiterades explosions de Fukushima. I, encara, el tic feixistoide negant que aquí s'hagués de revisar res.

Ben bé que l'estupidesa i la cobdícia humanes no tenen límit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.