Opinió

Eleccions municipals

El proper dilluns 23 de maig ja se sabran els resultats de les eleccions municipals, les eleccions de proximitat per excel·lència. Aquests comicis representen una ocasió d'or per apropar la democràcia a la gent del poble, a l'electorat de base. No hi ha dubte que el municipi és el lloc més adequat per detectar les oportunitats per reactivar l'ocupació i afrontar, amb justícia social, les necessitats del territori i del mercat de treball.

La idea d'apropament a les persones en les eleccions locals fa que els caps de llista adquireixin més importància que el partit. Això succeeix, sobretot, en poblacions de menys de 20.000 habitants, encara que, en general, en les eleccions municipals la idea de “servir el poble” sobresurt molt més (i té més credibilitat) que en altres tipus d'eleccions. De fet, es podria dir (malauradament, no sempre s'entén) que en les eleccions municipals és on la paraula política significa (hauria de significar) més transformació social i gestió del bé comú. Lògicament, també existeixen excepcions que han fet molt de mal, perquè la corrupció, en l'àmbit local, es percep i es visualitza molt més que en altres àmbits. Sense cap mena de dubte, el fet de presentar-se a unes eleccions municipals (sobretot en poblacions petites) implica una voluntat de sacrifici important; per aquesta raó considero que la participació ciutadana en aquests comicis és vital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.