Opinió

opinió

Des de Girona canviarem el món

La generació Impulsa, joves que amb coratge i compromís afronten amb esperança i il·lusió els reptes del seu avenir

Tot just fa un any, el dia 1 de juliol de 2011, es va celebrar a Girona el primer Fòrum Impulsa de la Fundació Príncep de Girona (FPdGi). Aquell dia marcava l'inici d'un procés per descobrir quines són les condicions educatives, tecnològiques, econòmiques, polítiques i socials necessàries per convertir milers de joves inquiets en creadors de valor i riquesa a través d'iniciatives en tots els camps, tot aspirant a convertir-se en un instrument de referència global per aprendre de les millors pràctiques i impulsar la iniciativa dels joves en el seu sentit més ampli. Potser sense adonar-nos-en, aquell dia se'ns estava oferint a tots els gironins una oportunitat única, la possibilitat de transformar en positiu la nostra societat, l'oportunitat de canviar el món!

En el necessari període de reflexió posterior a aquell primer Fòrum Impulsa, la FPdGi va voler preguntar als joves del nostre país, el perquè i la necessitat d'un esdeveniment d'aquestes característiques, i la seva resposta va ser unànime i taxativa: perquè ara és el moment d'il·lusionar-se i crear les condicions perquè això sigui una realitat. Amb aquesta contundència, els nostres joves ens demanaven a crits l'oportunitat per ser proactius, defugint la passivitat, per poder ajudar així a transformar el món; ens exigien que els donéssim la veu per ser escoltats i les eines per tenir l'oportunitat de construir el seu propi futur...

El nostre jovent ens parlava també de la fórmula Impulsa: il·lusionar per educar per emprendre igual a transformar, com a pedra filosofal cap a un futur ple d'esperança. Ens parlaven de la il·lusió, entesa com al combustible necessari per fer brollar entre el jovent les ganes d'emprendre. L'educació, com al llibre de ruta necessari perquè tots els joves sense excepció puguin desenvolupar els seus múltiples talents. L'emprenedoria, com a l'engranatge necessari que permet convertir les millors idees i somnis en realitat. I la transformació, com al resultat visible en la societat de tot el procés anterior i, alhora, l'inici d'un cercle virtuós on la il·lusió pugui continuar brollant de nou. És una fórmula ben senzilla, sorgida del mateix jovent; és una fórmula plena de sentit comú i amb un potencial de transformació sense comparació; és una fórmula on, incidint positivament en cadascuna de les seves variables, s'estimula la transformació positiva i la millora social.

Demà se celebrarà a Girona el segon Fòrum Impulsa, on, en un format gens convencional, i acompanyats d'autèntics referents globals en la matèria, joves i no tan joves interaccionaran entorn d'aquests quatre eixos vertebradors convertits en blocs temàtics. Per a tots els gironins, Impulsa anirà molt més enllà d'una simple jornada concebuda per destil·lar algunes de les millors idees i experiències del món sobre iniciativa i joventut... en certa forma, aquest 22 de juny, els gironins tindrem el futur món a les nostres mans, no només perquè la nostra ciutat i les nostres comarques seran focus d'atenció en positiu, sinó perquè des de casa nostra es projectarà un nou estat d'ànim i, per sobre de tot, es catalitzarà la gènesi d'una nova generació de joves inquiets amb valors, actituds, capacitats i projecte... joves allunyats de la comoditat, el pessimisme, el victimisme i el conformisme, una generació de joves que amb coratge i compromís afronti amb esperança i il·lusió els reptes del seu avenir... és el que nosaltres en diem la GENERACIÓ IMPULSA... una generació de joves, impulsada des de Girona, capaç de contribuir a millorar i a transformar el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.