Opinió

La paella pel mànec

A hores d'ara ens trobem en un moment històric interessant, però molt contradictori. El país cada cop va adquirint més consciència nacional; les enquestes diuen, per primer cop, que l'independentisme és majoritari; encara que, per altra banda, patim una crisi, econòmica i social, sense precedents; i, el més greu de tot, el suport a la governabilitat de l'executiu de la plaça de Sant Jaume l'exerceix una força política que ha iniciat una ofensiva en majúscules contra la llengua catalana, arreu dels Països Catalans. Vivim una situació molt complexa, mentre que els qui pretenen l'anihilament, sense embuts, de la nostra nació tenen la paella pel mànec, el moviment sobiranista i/o independentista no acaba de madurar i continua fragmentat.

En aquests moments (autènticament convulsos) –no només a casa nostra, sinó arreu d'Europa– hem de començar a separar el gra de la palla, i a perseverar en la unitat, política i social. Hem d'empènyer el sobiranisme sociològic cap a l'àmbit polític. I, sobretot, hem d'aturar, amb l'eina de la sociolingüística combativa, l'atac frontal del neolerrouxisme (que té la paella pel mànec) contra la nostra preuada llengua. Ha arribat l'hora de la unitat d'acció política, per tal de fondre les justes reivindicacions econòmiques i fiscals, amb la qüestió identitària per excel·lència: la qüestió lingüística, que ens ha mantingut vius, com a poble, durant mil anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.