Opinió

LA COLUMNA

Incoherències xenòfobes

L'agost només avui, dia 31, ha fet una cosa assenyada: tancar les portes

Un amic musulmà, palestí, historiador, dermatòleg i expert en aromes culinàries em fa saber que l'alcalde de Badalona es nega a deixar, per dues hores, un espai poliesportiu per a les persones que volen celebrar que el Ramadà s'enguany s'acaba. La raó del polític és que no creu convenient cedir un espai públic municipal per a una celebració religiosa. La veritat és que m'he quedat amb cara de malferit pel virus de la incoherència. ¿Que torna la Santa Inquisició, en nom de la recuperació dels elements distintius del patriotisme español? La nova m'ha sorprès: havia enviat a un grapat d'amics notes, qui sap si àcides, per mirar de superar sensacions de coragre, torna de la visita papal a Madrid. A les notes donava voltes a la pervivència del Concordat entre Espanya i la Santa Seu, des del primer text, del 1953, peça d'or en un hipotètic museu borgià de la història universal de la infàmia, fins a les esmenes posteriors de 1976 i de 1979. I recordava afirmacions, tan anacròniques com la poesia patriòtica de José M. de Pemán, del papa i del cardenal Rouco Varela sobre l'essència catòlica d'Espanya i sobre la intransigència, sembla ser que unilateral, dels que defensaven un estat laic, contra el catolicisme ultrancer i escassament evangèlic de fa setanta anys.

Torno als fets de Badalona, capital cultural dels Països Catalans. Si Alícia Sánchez-Camacho va donar tan suport al futur alcalde, i si avala, per tant, les seves propostes, goso demanar-li un acte de coherència: que demani públicament l'expulsió del PP d'Esperanza Aguirre i de Ruiz Gallardón que han cedit, amb tanta generositat, espais públics de Madrid (ciutat i comunitat) per a la celebració dels actes, pretesament religiosos i amb visita papal, episcopal, sacerdotal inclosa, que han tingut lloc a Madrid entre el 16 i el 21 d'agost. Mes que només avui, dia 31, ha fet una cosa assenyada: tancar les portes. (Un mes que, abans, ens ha fet caure la cara de vergonya).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.