Opinió

la GALERIA

L'heroi local

L'altre dia, tornant a veure la pel·lícula Local Hero (1983), en què una multinacional petroliera vol envair un espai privilegiat, però pobre econòmicament, de la costa escocesa, em va venir a la memòria la lluita d'un reusenc controvertit i il·lustre, Antoni Pedrol Rius, per arrossegar lluny de la costa la refineria que, finalment, se situà sobre el Francolí, més amunt de Tarragona. Pedrol, el petit gran home de l'advocacia espanyola, defensava, més o menys desinteressadament, la incompatibilitat entre l'activitat turística i la indústria pesant.

Uns anys després, a final dels noranta, Antoni Brufau, aquests dies d'actualitat a Repsol perquè un altre amb orígens reusencs, Juan Abelló, toca el voraviu a La Caixa, va pronosticar que el futur de Catalunya era el terciari, que seríem una economia de serveis i que, allò a què havíem d'aspirar, era ser l'Holanda del sud d'Europa. Molts el vàrem criticar perquè ens agradava més pensar en un futur industrial, i la veritat és que ens està costant molt assumir la nostra terciarització econòmica. Sobretot a les altes instàncies, que continuen tractant el turisme, el comerç i l'oci com una cosa de més a més, dedicant-hi cada vegada menys atenció, sense veure que ara els serveis estan al centre de la nostra capacitat de reacció econòmica i que són l'única alternativa viable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.