Opinió

la GALERIA

DEl barcelonès

“Notícia” de Santa Coloma

He llegit la fitxa que hi ha a la Viquipèdia sobre Santa Coloma i he quedat astorat. Tot just començar deixa anar que el nom català de la població és Santa Coloma de Gramanet, amb a, quan oficialment és amb e i que “anteriorment” era Gramenet del Besòs.

He seguit amb els personatges destacats: hi predominen jugadors de futbol i de bàsquet, i hi ha un reguitzell de noms de gent que desconec, i no hi surt gent com ara Xavier Valls o Llorenç Serra, per citar dos noms imprescindibles. La decepció m'ha fet pensar en la columna en què Jordi Valls Pozo reclamava un esforç per fer conèixer la ciutat més enllà del nostre terme municipal. I constato, un cop més, la falta que ens fa una guia ben feta, com les que solem trobar en moltes poblacions. Quan treballava a l'Heura en vam redactar una pensada no només per a l'ús dels visitants sinó, sobretot, per als mateixos colomencs: una guia ben escrita, ben il·lustrada, amb la notícia succinta de la ciutat, el més completa possible: la seva situació al territori, el nom, els símbols, les dades estadístiques, la història, la vida econòmica, els ciutadans i ciutadanes, les associacions... La proposta no va ser acollida pel govern municipal, com tampoc la de publicar el llibre que sobre Santa Coloma va fer un seriós equip d'historiadors, dirigit pel Museu Torre Balldovina. Un buit que he lamentat sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.