Opinió

viure sense tu

Un joc de proporcions

Tot arrenca amb petits gestos

Farem un pet. És el que van fer els dinosaures i tanta flatulència acumulada damunt la terra els va acabar duent l'extinció. La ciència, que ho estudia tot, o fins ara ho estudiava tot, i que té present l'efecte de les vaques australianes en el canvi climàtic, ha fet càlculs amb els pets i les llufes dels dinosaures del Mesozoic. Els sauròpodes, que pesaven uns 20.000 quilos, generaven una quantitat de metà que esborrona. Els científics que han publicat l'estudi a Current Biology ho xifren en uns 520 milions de tones l'any, i l'efecte del metà en l'efecte hivernacle és 25
vegades superior al del diòxid de carboni.

Vaja, que els Picapedra, que els feien servir de cotxe, contaminaven més que tots aquells que embussaran demà els peatges de les autopistes catalanes sota la consigna del #novullpagar.

Això ens fa veure una vegada més que els petits gestos són poderosos, com ja aventurava el capità Enciam. Tot arrenca amb petits gestos. La campanya que ha reescalfat el debat de les autopistes amortitzades arrenca en la indignació personal de Josep Casadellà, i s'ha anat escampant com una taca d'oli arreu de Catalunya.

Un gest innocent com penjar una foto de l'última costellada, ni que sigui un pèl borrosa, i dir que t'agraden quatre comentaris de les teves amistats al Facebook, ha acabat de donar volada a la borsa a l'invent del joveníssim Zuckerberg. Vuitanta-dos mil milions d'euros, la capitalització prèvia més gran mai vista en la història borsària.

Una espurna, i mira que n'és de petita, vés a saber amb quin origen, ha provocat una de les primeres desgràcies forestals de la temporada. El foc de Rasquera no ha cremat cap plantació de maria, però sí que ha devastat més de 3.000 hectàrees de bosc a les serres de Cardó i Boix.

Una mirada, que és un instant, i el desig, el sexe, es precipita i corre com en una gran cascada, una gran ronda, entre David Selvas i la resta d'equip a L'habitació blava al Romea.

Un zero, que no és res, deixa penjats més de vuit mil catalans amb discapacitat, aquests que demà volen omplir l'Arc de Triomf de Barcelona, perquè volen seguir treballant.

Aquests que deuen ser línia vermella del nostre tocat estat de benestar. I és que també una línia comença per un punt, que és com un petit gest. Imperceptible, insignificant. Un pet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.