Opinió

opinió

Girona, capital mundial del progrés

Estem vivint moments convulsos; estem vivint moments de dubte i tribulació; estem vivint moments on la incertesa és el pa de cada dia precisament per saber si cada dia tindrem pa... són moments en què és molt fàcil deixar-se portar per la desesperança i la desil·lusió; són moments durs en què sovint es perd la perspectiva del passat, del present, i també del futur... són moments en què sovint ens oblidem dels actius que ens han fet forts com a persones i com a societat, són moments en què es fa més necessari que mai retrobar aquells referents que ens mostren el camí del progrés que tan anhelem i que tan sovint extraviem.

Enmig de tanta foscor, però, s'albira una llum d'esperança en el nostre avenir... un raig de progrés que neix des de Girona i es projecta al món, tot mostrant-nos l'esperit que ens ha de permetre seguir essent els amos i senyors del nostre propi futur... és l'esperit Impulsa, un esperit que vol foragitar els derrotismes del moment que ens ha tocat viure i que ens ha d'ajudar a retrobar la confiança en les nostres idees, talents i capacitats ...

Demà es celebrarà a Girona la tercera edició del Fòrum Impulsa, un procés engegat per la Fundació Príncep de Girona l'any 2010 per convertir milers de joves compromesos, inquiets, il·lusionats, valents i amb projecte (és el que hem anomenat Joves Impulsa) en creadors de progrés a través d'iniciatives en tots els camps; una iniciativa que connecta iniciatives tot catalitzant la generació d'«impulsors»; un engranatge per fomentar l'emprenedoria i la proactivitat entre els joves en favor del progrés i de la transformació social...

El Fòrum Impulsa és la casa on tothom hi és benvingut, anant molt més enllà de les ideologies pròpies del moment; el Fòrum Impulsa és el lloc d'acollida de tots aquells que es volen comprometre a fer d'aquest món un lloc millor; el Fòrum Impulsa és el punt de trobada de tots els qui es volen implicar per “estirar del carro”... Impulsa és el lloc i el moment on els joves perden la por d'emprendre, per retrobar així la il·lusió engrescadora que ens ha de permetre a tots, a joves i a grans, generar un nou futur.

Però ni aquest esperit, ni aquest progrés seran possibles sense col·laboració... sí, una col·laboració compromesa i generosa entre disciplines, entre empreses, entre professionals, entre grups d'investigació, entre dirigents (polítics, empresarials, sindicals, ...), entre ideologies, entre sectors, entre talent emergent i talent establert...

L'objectiu del Fòrum Impulsa 2012 és, doncs, fer brollar en el nostre jovent, en la nostra gent, en la nostra societat aquest esperit, un esperit capaç de fer multiplicar els projectes col·laboratius com a actitud imprescindible dels nostres joves i de la nostra societat per retornar la fe en les nostres possibilitats i per resoldre la creixent complexitat del món... en definitiva, un esperit Impulsa que ens ajudi a col·laborar, compartir, construir, conviure, connectar, cooperar, contribuir... per transformar.

Si volem i desitgem que Girona es converteixi en la capital global del coprogrés, avui, més que mai, es tracta de col·laborar en lloc de confrontar, perquè el món serà co- o no serà!!!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.