Opinió

EL TEMPS QUE FUIG

Dies difícils

Cada vegada que una llibreria tanca el país se'n ressent, s'empobreix i tots som molt més petits i febles

Una bona llibreria sempre és molt més que una botiga on venen llibres, i un bon llibreter no és mai només algú que espera la clientela al darrere el taulell. Una bona llibreria és una fàbrica de lectors, que vol dir de ciutadans més cultes i feliços, i un bon llibreter, una bona llibretera, és el mestre prescriptor que els aconsella i els acompanya. I si la cultura sempre és progrés, civilitat i garantia d'igualtat d'oportunitats, en el nostre país en construcció és encara més un punt de trobada –físic i mental–, un servei bàsic i un eix que vertebra i cus la nostra societat multicolor. Per això cada vegada que una llibreria tanca el país se'n ressent, s'empobreix i tots som molt més petits i febles. Si en la xarxa de magnífiques llibreries que tenim a casa, escampades per tot el territori, en falta una, la xarxa es fa menys espessa i tenim més possibilitats de caure.

Suposo que arribats a aquest punt de l'article ja deuen saber que l'escric perquè la Llibreria Robafaves, de Mataró, que té nom de gegant, es troba en una situació econòmica molt delicada que, si no es reverteix, l'obligarà a tancar. La Robafaves va néixer l'any 1975 com una cooperativa de socis i ha fet durant quaranta anys una tasca que no es paga amb diners: ha estimat els llibres i cuidat els autors, ha explicat contes, ha treballat amb les biblioteques i les escoles, ha format mestres, bibliotecaris i pares i mares; en definitiva: ha fet ciutat i ha construït el país. Ara busquen la complicitat i l'ajuda de tothom per millorar la liquiditat i poder fer front al futur. Diuen en el seu comunicat, on reconeixen que probablement els ha faltat encert en les decisions empresarials que han pres, que un sol euro serà molt benvingut. Tots sabem que són temps difícils i que cal salvar tantes coses! Però que la Robafaves abaixés la persiana per sempre seria una pèrdua que ens empobriria a tots, i que no sé si ens ho podem permetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.