Opinió

Viure sense tu

La reacció

Qui havia de dir que d'aquells joncs, el Pont de l'Art ens arribaria a projectar al món?

Al mig de la Sèquia major, hi ha el Pont de l'Art, una partida de terra al costat de la platja de la Pineda, a Vila-seca. La mare hi havia heretat una petita finca, un mocador de terra, ple de joncs, i quatre oliveres esprimatxades en un terra arenós. De petit hi anàvem i buscàvem les tortugues que saltaven a l'aigua. Tot i ser zona verda, les finques van acabar expropiades per l'interès general, dins les 800 hectàrees de Port Aventura. És clar que el parc només n'ocupa 80, i amb els hotels, 200. El Pont de l'Art és on finalment s'ha fet el camp de golf, i a més ha quedat com a zona natural preservada. S'han salvat els fartets, uns peixos amenaçats, i la zona on niuen els ocells, i s'hi han bastit observatoris.

Qui havia de dir que d'aquells joncs, i amb el nom de Barcelona com a reclam del present, el Pont de l'Art ens arribaria a projectar al món? Que d'unes pinedes, que eren considerades terres poc rendibles, i adequades gairebé només per fer melons, i d'unes garrigues pedregoses, en un futur podrem viatjar, sense agafar cap avió, fins a la Xina, l'Índia, el Brasil, els EUA o Europa?

És clar que ja fa anys que la transformació de la costa catalana fa que siguem una de les primeres destinacions turístiques del món. Però en la torna a Eurovegas es parla de bastir un gran pol, el més gran del sud d'Europa, d'atracció turística a través de la inversió del grup Veremonte, del milionari Bañuelos, i en terrenys de La Caixa. Tot és gran: 6 parcs temàtics, casinos, 4.500 milions d'inversió, 10 milions de visitants, 20.000 llocs de treball directes. Si no fos que, malgrat els ensurts accionarials que ha viscut, Port Aventura és un èxit, diries que som davant d'un conte de la lletera. Si no fos que Adelson ho volia tot a la seva mida, i amb aval públic, diries que als catalans actuar per reacció ens ha donat el seu fruit. Port Aventura ja és la reacció als entrebancs i l'oposició dels ministres espanyols a la possibilitat que Eurodisney triés terra catalana. I segur que Eurovegas, que volia ser prop del mar, ha obtingut més facilitats del govern espanyol per anar a Madrid, a la “costa marrón”, la de Móstoles, Parla i Alcorcón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.