Opinió

Viure sense tu

L'algaravia

Què és, si no pura algaravia, l'amenaça d'enviar els tancs?

“Heu sentit algaravia? No pas.” Els guàrdies entren a la Taverna di Enrico, i pregunten de fet si algú ha parlat en àrab. I és que l'algaravia és com es feia referència a la parla dels moriscos després de la Reconquesta. I a la llarga amb càrrega pejorativa també significa malparlar o fer cridòria. La Taverna di Enrico és l'espectacle que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries interpreten al juliol a cada festa del Renaixement de Tortosa, i que ja ha esdevingut un clàssic. Alguns dels actors que podem veure al Polònia, com ara Cesc Casanovas i Xavi Serrano, i d'altres professionals del teatre com per exemple Iban Beltran o Isaac Morera, han fet el paper d'Enrico Provinciale, el cap de pista d'aquest cabaret ple d'espases, baldanes, música i rialles, i amb l'atractiva presència de Mariana de Boteller i d'Abdelaiza, dues joves que no tenen res a envejar a les il·luminades ballarines del Crazy Horse.

L'algaravia ha estat present des de bon començament en aquest altre renaixement català que vivim d'ençà l'11-S. En boca de Mariano Rajoy, i com a preludi de la manifestació més gran que hi hagi hagut mai a Occident, encara va acabar d'engrescar algun indecís. Pel president del govern espanyol la reivindicació als carrers de Barcelona només podia ser algaravia, soroll propi de gent que malparla. És clar que la cridòria i l'algaravia i el guirigall han vingut després, l'han generat els altaveus i personatges que estan en contra del clam ciutadà en favor que Catalunya sigui un estat d'Europa. Què és, si no pura algaravia, l'amenaça d'enviar els tancs a la Diagonal, la Guàrdia Civil, i dur a la presó el president de la Generalitat per la fal·lera que li ha agafat per consultar-nos sobre el futur de Catalunya? Què és, si no algaravia, la brama que vol repatriar els extremenys catalans, o la que fa córrer “quimeras” i “galgos”? La que ens deixa fora de la UE per sempre més, i la que entona el Sig Heil? Bono, Leguina, Feijoo, Monago, Vidal-Quadras, Wert, Soraya i Cospedal, heu fet algaravia? Ministres, coronels, bisbes, empresaris, reis, heu fet algaravia? La por i l'amenaça, per comptes del debat i la negociació, deuen venir de lluny com a fórmula d'actuació política. Tics de la Reconquesta espanyola, ara que demoren el rescat.

Heu sentit algaravia? No pas!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.