Opinió

Viure sense tu

Com ninots

És molt trist ara que sabem que hi ha fins a vuit tipus d'intel·ligència veure'n brillar tan poca

Al documental Adéu Espanya?, dirigit per Dolors Genovès i emès per TV3 el juny del 2010, es comparava la situació de Catalunya amb la de Grenlàndia, Escòcia i el Quebec . Al marge del missatge del líder dels conservadors britànics dient que acceptarien democràticament el que acabessin decidint els escocesos, recordo el simpàtic recurs de fer servir ninos de Playmobil per explicar de manera resumida algun episodi històric. Hi pensava ahir mentre visitava Clickània, una gegantina exposició temàtica d'aquestes joguines que es fa aquest cap de setmana a Montblanc. La capital de la Conca de Barberà, que té el príncep Felip amb el títol de duc de Montblanc, es mou entre la Catalunya real i l'escumosa. De fet una parella de guàrdies civils van intentar, de manera infructuosa, aquest dijous arrencar l'estelada que oneja a la rotonda on hi ha en plena gresca el drac i Sant Jordi. Els playmobil reviuen en un seguit d'escenes des de l'edat de pedra, de l'espai, passant per un carrer victorià, els pilars de la terra, o el far-west americà, aquell que La Trinca cantava fent similituds també entre el poble català i una reserva dels indis.

A més d'aquest impressionant desplegament del festival de clicks de Playmobil que superarà de molt els 15.000 visitants d'altres anys (160.000 segons la Delegació del Govern espanyol), algunes botigues se sumen a la festa tematitzant els seus aparadors. Al de la llibreria Requesens, per exemple, a més del troquelat de Victus, la novetat de Sánchez Piñol, hi podeu veure la recreació de la manifestació de l'11 de Setembre amb fotografia dels carrers de Barcelona de fons, i amb els playmobil amb pancarta inclosa. També al concurs de diorames que es fa dins del recinte del festival, una recreació semblant competeix amb d'altres de dinosaures, i faraons. És l'escuma que deia ahir el duc de Montblanc, mentre el seu pare en plena desfilada hispana s'interessava per Wert, el ministre orgullós d'haver-se conegut. És molt trist ara que sabem que hi ha fins a vuit tipus d'intel·ligència veure'n brillar tan poca. Com els aniria començar de zero i repassar la història, i el present, ni que sigui a força de playmobil?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.