Opinió

EL TEMPS QUE FUIG

Estovalles

Si el ministre Wert se sortís amb la seva –Déu no ho voldrà!– s'acabaria el català i la pau lingüística a casa nostra

És dilluns, vinc de la concentració que hi ha hagut simultàniament a molts pobles i ciutats de Catalunya en contra de la nova llei d'educació, l'últim atac a la llengua que ens arriba de l'Estat espanyol, un dels més furibunds. La plaça del Vi de Girona era plena de gent: pares i mares, mestres, alumnes, avis... i gent que potser ja no tenen, o potser encara no, un lligam directe amb l'escola però que tenen molt clar que els dos grans encerts del primer govern de la Generalitat van ser l'escola catalana i la immersió lingüística. El termòmetre voltava els zero graus però la plaça era plena. A ningú no li fa mandra sortir a defensar el català. Els nens petits portaven bufanda, gorra i guants i no semblava pas que tinguessin fred. Hi ha mainada molt petita que hi està acostumada, perquè ve de família militant, i a les concentracions, manifestacions i aplecs s'hi troba com peix a l'aigua. No sé si són conscients que ho fem per ells. Si el ministre Wert se sortís amb la seva –Déu no ho voldrà!– s'acabaria el català i la pau lingüística a casa nostra. Per sort, tothom ho té molt clar –menys el PP, no cal dir-ho!–, i la paraula insubmissió era en boca de tots. Insubmissió a aquesta llei, si és que tenen el poc seny de no retirar-la, i acatament de la nostra llei d'educació, la que va aprovar el parlament català per unanimitat.

Acabat de llegir el manifest, d'aplaudir amb les mans balbes, de cridar in-inde-independència i cantar Els segadors, la gent de Som escola han recollit la pancarta. Però no l'han plegada amb molta cura, com qui plega un llençol per guardar-lo a l'armari per molt de temps, què va! Més aviat l'han plegada com plegues les estovalles després de dinar, si saps que tornaràs a fer-les servir al vespre. Han fet ben fet. Això tot just comença. Encara hi ha qui creu que ens hem de quedar on som. Per sort, cada vegada són menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.