Opinió

LA GALERIA

Resistir el 2013

Enguany hauria de ser el moment precís per bastir una veritable construcció nacional. L'antídot, contra la crisi

Sembla que no hi ha dubte que el 2013 serà un any dur, auster, sever (...), però no necessàriament dolent, tot i que les previsions, les expectatives –econòmiques i socials– són aterridores. D'altra banda, els reptes col·lectius, és a dir, polítics, ens obren un panorama molt carregat de feina, encara que prou esperançador. Aquest 2013 hauria de ser l'any del reconeixement internacional de Catalunya i de la consolidació d'una Hisenda catalana. Tot això, malauradament, no serà un camí planer: els exabruptes i els pals a les rodes, per part dels qui, encara, no entenen (o no volen entendre) que la llibertat dels pobles, la llibertat nacional, és un principi bàsic de tota democràcia de debò, serà quelcom molt habitual.

Resistir el 2013 no vol dir, de cap de les maneres, tancar-nos en una autarquia arcaica; en aquest cas, resistir entenc que és sinònim de construir, però també de transigir, enraonar, dialogar i convèncer. De fet, enguany hauria de ser el moment precís per bastir una veritable construcció nacional, que, alhora, també representa el millor antídot, la millor estratègia per lluitar contra la maleïda i cancerígena crisi –social, econòmica i estructural– que tants maldecaps provoca a la societat catalana. Resistir el 2013 també implica lluitar d'una forma intel·ligent, ferma i efectiva contra l'asfixia econòmica i l'ofec fiscal que pateix el govern català, i que té unes ramificacions antisocials demolidores en el conjunt del 100% del poble de Catalunya. Resistir el 2013 vol dir treballar de valent, tant des del govern, dels partits polítics com de la societat civil, per tal d'articular una autèntica diplomàcia catalana; en aquest aspecte, ja tenim alguna feina feta per part dels cinc grups de patriotes cívics –el Col·lectiu Emma, Help Catalonia, el Col·lectiu Wilson, el Col·lectiu Oliba i La Réalité de la Nation Catalane– els quals, d'una manera desinteressada i sense que costi ni un cèntim a l'administració catalana, porten a terme una tasca incansable i exemplar, tot donant a conèixer, arreu del món, el procés d'alliberament nacional de casa nostra.

En definitiva, resistir el 2013 vol dir comprometre's eficaçment amb la nostra nació catalana i, sobretot, saber fer front, amb civisme i pedagogia, als qui volen prohibir la consulta; és a dir, avortar la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.