Opinió

EL TEMPS QUE FUIG

Aigua freda

Al voltant del TAV
tot són despropòsits

El meu pare era ferroviari, vaig viure molts anys a l'estació de Portbou i els trens formen part de la meva vida i me'ls estimo. Per això, i perquè sé que els trens no tenen culpa de res, em sap greu parlar-ne malament. Però és que això d'aquest magnífic tren d'alta velocitat que ens uneix amb Europa, que ahir va fer el primer trajecte amb viatgers, és una de les proves de més pes de com els governs de l'Estat espanyol han maltractat i segueixen maltractant Catalunya, per això tenim tantes ganes de votar i fer passi-ho bé. Només que us hi acosteu una mica us adonareu que el tren és nou, i brilla, i va molt de pressa, però al seu voltant tot són despropòsits: els pagesos encara no han cobrat les indemnitzacions per les terres que els han expropiat i, si veniu a Girona, veureu que ho han deixat tot empantanegat: teníem un parc –el Central– magnífic, que ja no hi és, i molts comerços de Sant Narcís han plegat per culpa de les obres, però el viaducte per on passa el tren convencional sí que encara és allà i em sembla que hi serà per sempre. Girona no s'ho mereix.

Els retards importants –més de vint anys!– només es poden perdonar si el final és perfecte, i us asseguro que no és el cas. No us cregueu que el TAV sigui tan barat: has d'anar-hi cada dia perquè et surti a compte, el que sí que és cert és que no hi ha gaire diferència de preu amb el tren convencional, perquè aquest tren ja és caríssim –20€ anar i tornar Girona-Barcelona–. Pel que fa als horaris, em pregunto quina llumenera se'ls inventa, des de quin despatx, tan lluny de les necessitats dels usuaris. El TAV no serà l'alternativa al que agafen cada dia milers de gironins per anar a estudiar o a treballar a Barcelona. La petició, tan repetida, d'un comboi que surti de la capital a una hora que et permeti d'anar a teatre o a una reunió al vespre tampoc no ha estat escoltada. Diuen que el fort d'aquest tren serà el compliment dels horaris. Només faltaria! Perquè si a sobre no és puntual, bona nit i tapa't!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.