Opinió

EL TEMPS QUE FUIG

Joves, gendres

Els que teniu fills grans segur que m'entendreu. Ja sabeu què passa: arriba un bon dia que es posen a festejar, o tenen un amic o una amiga que ho és més que els altres. N'hi ha que no volen ni sentir a parlar de portar-los a casa; n'hi ha que els encanta presentar-los de seguida a la família i, si són molt festejadors, et fas un tip de conèixer nois i noies, i has de ser molt hàbil per no confondre't mai de nom. Arriba un dia, també, que la cosa s'estabilitza i la relació es fa més seriosa. Als pares, aquell noi o aquella noia, no cal pas que ens agradi. De fet, potser no ens agrada gens. Però com que estimem els fills i volem que siguin feliços, i ells s'han enamorat i es pensen que amb aquesta persona ho seran, acceptem els seus amors amb els ulls tancats. Potser veiem que aquella relació té els dies comptats: l'important és que quan arribi el daltabaix siguem allà per consolar-los i, sobretot, que mai no els diguem allò de “jo ja ho veia, que no acabaria bé!”. A vegades passa que el noi o la noia que ha triat el fill o filla és massa llest, o massa ingenu, o massa ric, o massa diferent... A vegades té unes idees que no s'adiuen gens amb les teves, però si ets independentista i el gendre o la jove tira cap al Partit Popular i parla en castellà l'acceptes igual –ves què has de fer!– i procures, sobretot el dia de Nadal, tenir la festa en pau. Com que li has obert la casa, el gendre o la jove sabrà, per exemple, que quan l'avi beu una mica les diu de l'alçada d'un campanar, o que el pare, a l'estiu, va per casa amb calçotets i samarreta... En fi, les petites misèries de totes les famílies.

Pot passar –de fet passa sovint– que al cap d'un temps la relació s'acabi. Potser en un començament aquella persona no t'agradava gaire, però ara ja t'hi havies acostumat i la veritat és que et sap greu. A vegades passa que les separacions no són amistoses i en el moment del trencament, o una mica després, comença una guerra. No és la teva guerra, és la dels teus fills, però els obusos t'arriben igual. En aquell moment, cal tenir coratge i estar preparat per tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.