Opinió

Els fills dels ‘famosos'

George Bush júnior es preguntava fa anys: “Què pot fer en aquesta vida el fill d'un president dels Estats Units?” Qui va ser president es contestava a si mateix el dubte que havia tingut en la seva joventut. Una part d'aquella època la va viure a la Casa Blanca condicionat per la popularitat del seu pare, que exercia de president dels Estats Units.

Bush jr. es deia a si mateix: “El fill del president pot ser un alcohòlic, un gandul, un bohemi, un comissionista, un eminent professor o fins i tot intentar viure només de la popularitat del pare.”

Deia Bush: “L'única cosa que no pot fer el fill del president dels Estats Units és ser un anònim ciutadà a causa de les seves limitacions familiars.”

Com se sap, Bush fill va optar per seguir el pare i la seva carrera política el va portar a fer la mateixa feina.

Quelcom semblant es devien preguntar el gendre del rei o els fills d'en Jordi Pujol o tants d'altres que s'han trobat condicionats per l'activitat del pare i els familiars.

En el cas d'Iñaki Urdangarin, queda clar que del parentesc amb el rei en va fer vida i “miracles”. De ben segur que els fills d'en Jordi Pujol s'han vist “atacats” per la popularitat del pare. La difusió dels “escàndols” ha coincidit amb un període canviant de la política catalana i han estat utilitzats per carregar contra el procés sobiranista.

Segons l'informe de l'Agència Tributària, Jordi Pujol Ferrusola va moure molts de diners des de Suïssa fins a Gabon passant per les Illes Caiman. Això no vol dir que hi hagi delicte. Però sumat a la regularització de cinc milions d'euros de dos altres fills –Josep i Oleguer– i a la imputació per l'afer de les ITV del germà que es dedica a la política, Oriol Pujol, tot plegat crea confusió.

Que quedi clara sempre la presumpció d'innocència com també que sempre hi ha el dret dels humans de poder pensar allò que els sembli. En aquest cas hi ha ciutadans que creuen que a l'entorn del qui fou president de la Generalitat durant 23 anys s'han fet negocis de grans quantitats de diners.

No passaria res perquè, a banda de les investigacions judicials que pugui haver-hi i totes les intrigues polítiques, els familiars directes de Jordi Pujol Soley, que de ben segur han de sentir-se orgullosos del seu pare, donessin explicacions públiques amb el format que vulguin. Unes explicacions que podrien seguir honorant el nom del seu pare, que, per bé o per mal, els ha condicionat les seves vides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.