Opinió

de set en set

Guies

Una original empresa de turisme de la Noguera i tres alcaldes amb empenta han creat un nou paquet turístic (perdonin, però és que ara cal dir-ho així: paquet turístic) que consisteix a fer una visita al poble amb el primer edil fent de guia. Els pobles són Albesa, Os de Balaguer i la Baronia de Rialb, i l'agència turística que ho ha organitzat, Tu i Lleida, promet una experiència emotiva, d'interrelació amb els veïns, una manera diferent de conèixer la història, els monuments i la vida diària d'un poble de la Catalunya interior. La visita comença al bar del poble, on l'alcalde (alcaldessa, a Os de Balaguer) es presenta, al matí es visiten els racons i paratges més interessants del municipi, es dina amb menú propi de la zona, i es remata tot plegat amb una sobretaula en què es poden intercanviar impressions amb uns guies tan especials.

Per aquest estiu s'han escollit aquests tres pobles, però en el futur n'hi haurà més. Estaria bé que l'exemple es contagiés entre la resta de polítics i càrrecs públics, tot i que sóc pessimista: com més voluminós i alhora abstracte és el poder exercit, més de mal ensenyar fa. Llàstima. Seria interessant una visita al Palau de la Música explicada per alts càrrecs de Convergència, o una ruta pels despatxos d'urbanisme de Sabadell o Santa Coloma de Gramenet guiats per alguns alcaldes socialistes, o una sobretaula amb Alícia Sánchez-Camacho a La Camarga per intercanviar impressions sobre clavegueres i fiscalies afins. Al Parlament han celebrat plens i fins i tot han muntat intents de comissió per posar-hi una mica de llum política, valgui la contradicció en un país on la política s'entén d'una manera tan opaca i tan a la defensiva. Però mai no s'acaba de fer net, i això és una llosa afegida per a una societat que té, avui mateix, plantejaments d'alta volada que cal fer lleugers de mals equipatges.

O sigui que, senyories, obrin per fi les portes, airegin el país, mostrin-nos-ho tot, meravelles i misèries. Com els alcaldes de la Noguera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.