Opinió

de set en set

Dia de bojos

Avui aniré, conscientment, d'un tema a l'altre. Ha estat un dia de bojos. De recuperació d'amistats adormides a través del Facebook; de llegir notícies esgarrifoses i sobtadament pròximes; de mantres difícilment acceptables, i de propostes temàtiques per al programa de ràdio que només d'intuir-les et vénen ganes de trencar coses. Suposo que estar davant per davant a la feina de l'equip de L'oracle fa que, els qui fem un programa que es diu Solidaris, de manera recíproca fem petits banys de realitat. Que sentir parlar de moderació mentre t'arriben notícies de l'estat indi d'Andrha Pradesh –on estava fa tot just deu dies– amb la mort de 45 persones calcinades dins d'un autobús, et descol·loca. O et col·loca, no sé pas què dir.

I és en aquest context que us situo la proposta temàtica de la setmana: un amic em parla de Denis Mukwege. El coneixen? És un ginecòleg congolès. Un home especialitzat a confegir la virginitat de moltes congoleses; sargeix nafres molt més greus que l'himen trencat. Nenes i dones violades per guerrillers i soldats, aquella violència que fa que les dones es converteixin en botí, en víctimes dobles o triples d'un conflicte sagnant. El setembre del 2012 va fer unes abrandades declaracions condemnant la violència contra les joves congoleses a la regió del Kivu. A l'octubre un grup d'homes armats va irrompre a la seva residència, va retenir les seves germanes i assassinar el seu agent de seguretat. Encara treballa per ajudar aquestes dones. Encara fa de ginecòleg de la ignomínia.

Què ens passa a la humanitat que som capaços d'infligir tant dolor, tanta crueltat? I què ens passa als qui, sense fer-ho, no actuem? Un punt de ràbia em fa demanar que pensin en les persones que calen arreu per fer digna la vida d'altres. Que moltes treballen a ONG, i que aquesta maleïda estafa anomenada crisi, a Catalunya, els ha posat contra les cordes. Agafin el telèfon, connectin-se a internet i inverteixin en justícia social. Que a la llarga, segur, els sortirà a compte. Més que no pas col·locar-ho en preferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia