Opinió

De set en set

El gihad al Canadà

Hi ha una correlació entre l'atac al Parlament d'Ottawa i l'enviament de caces bombarders a Kuwait

El Canadà encara es troba en estat de xoc per l'atac terrorista de la setmana passada contra el Parlament d'Ottawa, la capital del país. El presumpte agressor –un jove canadenc amb antecedents per tràfic de drogues que s'havia convertit a l'islam– fou abatut per un dels guardians del recinte parlamentari després d'un breu tiroteig, però abans va tenir temps d'assassinar un altre soldat. Centenars de diputats i milers de funcionaris van haver de romandre tancats durant deu hores als edificis del barri central d'Ottawa mentre la policia regirava la zona a la recerca de possibles còmplices. El primer ministre, Stephen Harper, es va refugiar en un armari en sentir el tiroteig, perquè pensava que el volien a ell.

Finalment, les investigacions de la policia canadenca van concloure que l'atacant del Parlament havia actuat en solitari, però no hi ha gaires dubtes que ho va fer per simpatia amb el gihadista Estat Islàmic. En tot cas, hi ha una correlació evident entre l'atac d'Ottawa i l'enviament a Kuwait de sis caces bombarders canadencs per col·laborar en la campanya aèria aliada contra els gihadistes.

Així, el Canadà s'ha despertat de la seva complaença per restar immune als atacs del terrorisme internacional, ben al revés que el seu veí, els EUA, on l'atac d'un desequilibrat armat d'una destral contra dos policies a Nova York va merèixer més ressò mediàtic que un nou episodi violent en una escola de Maryville (Washington), on va morir una noia. La lliçó és que els atacs terroristes que tenen ressò polític mereixien més atenció que una nova massacre sense motiu, que es considera un fet habitual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia