Opinió

LA GALERIA

Via Lliure

Ha de marcar un abans i un després en la llarga història dels catalans per recuperar la nostra sobirania

A menys d'un mes d'una Diada d'alt voltatge polític i reivindicatiu, les inscripcions a la Via Lliure cap a la República Catalana van a un ritme trepidant. No obstant això, la celebració d'enguany és molt especial perquè coincideix amb l'inici d'una campanya transcendental que marcarà, d'una manera espectacular, l'esdevenidor col·lectiu de tots els catalans.

De tota manera, és positiu que les inscripcions siguin elevades perquè aquest 2015 a la Meridiana ens juguem tots un plus social que pot/podria tenir una repercussió molt gran en els mitjans de comunicació i en la societat civil. També cal esmentar que la Via Lliure serà la darrera gran mobilització popular abans de la data clau del 27-S. La marxa de la Meridiana no serà gens fàcil que surti bé, però ha de sortir impecable si volem que el 27-S sigui un veritable plebiscit positiu per al procés d'alliberament nacional de Catalunya.

La Via Lliure cap a la República Catalana hauria de ser i significar quelcom diferent del que s'ha fet en els darrers anys. La marxa de la Meridiana hauria de representar una reivindicació variada i multidisciplinària de conjunt del que és realment la societat catalana l'any 2015. De fet, sembla que tindrà un caire sectorial molt remarcat. És molt necessari, perquè per omplir una avinguda de 5,2 quilòmetres farà falta, a més de publicitat, propaganda i esperit de mobilització, molta mà esquerra dels organitzadors, en unes dates –això cal recordar-ho– de plena ebullició política i en què els partidaris del no jugaran a dividir, fracturar i manipular amb uns mitjans molt potents que s'instal·laran a
casa nostra amb molta mentalitat de colonialisme
interior.

En síntesi, avui és 17 d'agost, quan manquen 25 dies per a l'Onze de Setembre i 41 dies per a la data històrica del 27-S, tenim davant nostre la preparació d'una mobilització que ha de ser més cívica que mai; però, alhora, ha de tenir unes repercussions de caire reivindicatiu arreu d'Europa i del món en general. La Via Lliure cap a la República Catalana ha de marcar
un abans i un després en la llarga història dels catalans per recuperar plenament la nostra sobirania. En aquests temps moguts hem d'estar, més que mai, a l'altura de les circumstàncies. Hem de saber donar l'impuls final per tal d'obrir una veritable transició nacional que, una vegada per totes, superi el marc autonòmic espanyol. Via Lliure més que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia