Opinió

LA GALERIA

A punt per al rodatge

Hi haurà molèsties i problemes, sens dubte, i cal atendre els veïns, però s'ha d'esperar que hi hagi un benefici major per al comú

Han començat les feines per al rodatge de Joc de trons a la ciutat de Girona i ahir va ser el primer dia d'afectacions per als veïns. Se n'ha parlat molt, del rodatge d'aquesta sèrie de transcendència mundial, des del moment en què vam publicar que tindria Girona com a escenari i, també, des del primer moment, s'ha parlat a bastament dels avantatges que comportaria per a la ciutat, tant de manera directa (ara mateix 200 persones de l'equip estan instal·lades a la ciutat i arribaran a les 400) com, sobretot, indirecta, perquè pot portar més gent a la ciutat. Un turisme que serà ben rebut per tot el sector que viu del fet que Girona s'hagi convertit –per diverses causes, del Temps de Flors al teatre passant pels festivals i la bellesa del Barri Vell– en una destinació turística a l'alça. Això, que per a una majoria de gent és un benefici i que també ho és per a alguns comerciants i veïns, provoca molèsties. Ningú ho pot negar. Es tracta de determinar si aquestes molèsties per a alguns, els veïns i comerciants del barri, valen la pena en funció d'un benefici que se suposa major per al comú. L'Ajuntament ha fet una feina d'informació notable per minimitzar les molèsties, però sempre hi haurà veïns que no se sentiran ben tractats. Es tracta de buscar un punt d'equilibri i parlar amb els directament afectats. Aquest diari ho fa i es troba amb gent molesta perquè li trenquen la rutina –i això per a alguns és molt important– i d'altres que estan encantats de la vida. És evident que qualsevol esdeveniment –el mateix Temps de Flors, però també les Fires i les festes de barri o les manifestacions diverses– causa efectes col·laterals. La productora de Joc de trons ha arribat a acords d'indemnització amb uns quants establiments, però podem esperar que sorgiran problemes, perquè és de sentit comú que n'hi hagi. Es tracta que els veïns i els comerciants se sentin ben tractats quan plantegin dubtes o problemes, que trobin resposta en l'Ajuntament quan hi hagi queixes raonables, i n'hi haurà. Però cal fugir dels que ja ho presenten tot com un gran desastre, dels que coneixen la situació perquè han trepitjat el Barri Vell però en volen treure profit i sobretot dels que en parlaran de fora sense conèixer el terreny o només perquè “algú els ho ha dit”. Hi haurà problemes, però cal esperar que el benefici sigui important a posteriori per a la ciutat i els seus veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia