Opinió

Keep calm

Mentiders!

Parlar de neteja lingüística a Catalunya és tan miserable com pronosticar una guerra civil entre catalans

Aquests dies, des de la premsa cavernícola i des dels sectors més carques de la societat catalana i espanyola, s'ha tornat a posar sobre la taula un debat tan lamentable com recurrent. Es tracta de mirar els cognoms de les persones per atorgar certificats de major o menor adhesió a un determinat projecte polític. Un debat que la realitat de casa nostra ja es va encarregar de liquidar fa molts anys i que ara només reneix quan la conjuntura política i les necessitats d'aquests sectors reaccionaris ho demanden.

La vinculació entre el projecte independentista i l'etnicisme ja només la usen aquells que enganyen deliberadament o aquells altres a qui els encanta viure enganyats. I entre els primers, sens dubte, destaquen els promotors d'aquesta espècie d'entitat amb 62 socis i un pressupost i una presència mediàtica absolutament exagerats que respon al nom de Societat Civil Catalana (SCC). Els seus arguments sobre la presumpta discriminació del castellà a Catalunya són tan poc consistents com el vol de les gallines. Una bona ració de mentides, amanides amb grans dosis de demagògia, la necessària porció d'ignorància i el polsim final de l'imprescindible autoodi són els elements clau d'un discurs, el de SCC, catastrofista, profundament populista i clarament perdedor.

Parlar de neteja lingüística a la Catalunya del segle XXI és tan miserable com pronosticar una guerra civil entre catalans l'endemà de la independència. Tan patètic com esmentar constantment la puresa de la sang i separar la població en funció de la seva llengua. Tan estúpid com per voler fer-nos creure que el lloc de naixement o els cognoms impliquen haver d'abraçar una o altra opció. L'antídot contra tanta manipulació, però, és a les nostres mans: omplir la Meridiana el proper 11-S i fer vessar les urnes de vots per la llibertat setze dies després. Som-hi!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia